Bananbröd

Okej, i lördags när vi käkade frukost på Dantes åt jag för första gången i mitt liv bananbröd. Sent ja vet, men helt enkelt inte fått till det innan. Men wow! Det var helt sjukt gott och jag har tänkt på det varje dag sen dess. Givetvis har jag googlat massa recept men alla har haft någon form av sirap, socker eller honung i sig och säkert hade det på Dante det också, men jag ville baka ett utan. Och då slank jag in på Foodjunkies blogg och bam! Hon hade ett bananbrödsrecept som var simplare än simplast. Så jag testade. Foodjunkies recept på en härlig liten screenshot! Här kommer så jag gjorde då det blev lite ändringar:- 3 mogna bananer- 3 ägg- 1,5 dl vetemjöl- 1 tsk salt- 1 tsk bakpulver- lite kanel- 2 dl havregrynJag körde inget i mixern, utan mosade istället bananerna med en gaffel ordentligt och sen körde jag i alla ingredienser. Och vispade ihop. Hade inte heller en brödform så fick ta vår muffinsform, så de blev lite som scones mer än en brödskiva men hey, vem bryr sig?Annars höll jag mig till 200grader på ugnen och de var inne i 30 min vilket blev perfekt! Till nästa gång kommer jag dock nog minska på saltet lite samt inte använda brödsmulor i den smörade formen, kändes onödigt? Kommer också kanske toppa med något men hade faktiskt inget hemma men kan tänka mig att det är gott med typ mandlar. Man kan nog slänga på det mesta :))Det blev absolut inte så gott som det på Dantes, men för att vara ärlig var det nog mer som en kaka och detta blir mer som ett bröd som du kan ha en ostskiva på :)) blev gott i alla fall och godkänt av både mig och gurra g.