Kycklingfilé med svampsås och rotfrukter

 Detta är nog bland det godaste jag tillagat i mitt lilla kök. Jag rekommenderar er varmt att prova på detta själva och se vad ni tycker.   Kycklingfilé med svampsås och rotfrukter   Marinad till kyckling: * Rapsolja * Soja * Salt/Peppar * Chiliflakes * Honung* Timjan   Ta 4-6 kycklingfiléer och låt dom ligga i marinaden en stund. Gör sedan i ordning en stekpåse och sätt i kycklingen tillsammans med lite av marinaden. Ca 25-30 minuter på 180 grader. Var också noga med att klippa ett litet hål i påsen och se till att påsen inte tar i ugnens väggar eller tak.    Rotfrukter i ugn: * Sötpotatis * Potatis * Morötter * 1/2 gul lök * Timjan/salt   När kycklingen är färdig får rotfrukterna ta platsen i ugnen. Skär allt i klyftor på en plåt tillsammans med olja, därefter in i ugnen på 225 grader i ungefär 25-30 minuter.   Svampsås: * Ca 2 dl eller mer skivade färska champinjoner. Eventuellt lite hackade kantareller. * 3 dl grädde * 3 dl mjölk * Mjöl till redning (valfri mängd) * 1 hönsbuljongtärning * 2 msk soja * 1/2 finhackad gul lök * 1 pressad vitlöksklyfta * Salt/peppar   Hacka löken, skiva svampen, pressa vitlöken och bryn i smör. Hacka sedan upp den färdiga kycklingen och rör ner tillsammans med resten av ingredienserna. Red sedan grytan/såsen till valfri tjocklek.                     Lycka till, kommentera gärna och skriv vad ni tyckte! :)