morotskaka

Igår hade vi studiedag, den spenderade jag tillsammans med Jennie. Hon kom hit med sin gitarr, så spelade vi lite tillsammans och mest sjöng lite oseriöst till vad vi tyckte lät som bra ackord, haha nej men nästan. Vad vi hade planerat var att baka, så det gjorde vi också. Vi provade än en gång att göra macarons. Det blev blåbär & kokos med vit chokladkräm. De blev väldigt goda men det var nog allt, plattare än pannkakor var de också. Vi failade lite med äggen och var tvungna att baka något annat, så vi gjorde en morotskaka.       En morotskaka (vi gjorde ca 1 och ½ sats)   4 ägg 2.5 dl socker 3.5 dl vetemjöl 3 tsk kanel 2 tsk bikarbonat 0.5 tsk salt 1 tsk vaniljsocker 1 dl vegetabilisk olja 4 dl fint rivna morötter   glasyr: 125g philadelphiaost 1 florsocker 1 tsk vaniljsocker   Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i mjöl, kanel, bikarbonat, salt och vaniljsocker. Tillsätt oljan och rör om. Vänd till sist försiktigt ner de rivna morötterna. Grädda i ungefär 60 minuter.   glasyr: Blanda ingredienserna i en skål och rör om väl. Bred på glasyren på kakan efter den har svalnat.   omdöme: Jag har länge velat göra en sånhär, och den blev jättegod. Väldigt enkel att göra också. Tips är att smaka av glasyren hur söt man vill ha den, och gör gärna lite mer, man vill bre på mycket. Vår kaka blev inte så fluffig utan mer kompakt men det berodde nog på smeten som vi gräddade i en stor långpanna. Testvärt recept!