Nyttig supergod kladdkaka

        Jag har provat många recepet, och gjort många egna recept som ska försöka efterlikna Sveriges favorit, kladdkakan, men det har aldrig riktigt blivit samma sak. Det har alltid blivit gott, men aldrig fått den där speciella kladdkakssmaken som vi alla älskar. Så när jag får någon vecka sedan skulle baka något i köket, hade jag inga förväntningar på slutresultatet, men herregud vad jag blev överraskad. Ut ur ugnen kom det närmaste jag någonsin kommit till en riktig kladdkaka. Att fortfarande hålla ett recept nyttigt samtidigt som det ska bli gott är svårt, men detta recept är så pass likt kladdkaka att jag tycker mig ha lyckats. Jag dubbel kollade receptet två gånger så att det skulle bli perfekt, men jag är inte helt hundra på tiden då min ugn inte funkade ordentligt andra gången. Och är det något man inte vill när det kommer till kladdkaka är att den ska vara torr, så håll koll på klockan! kolla efter 15 minuter och håll sedan koll fram tills 20 minuter. Kladkakan på bilderna är från mitt andra försök då inte ugnen funkade så den blev inte lika kladdig som den ska bli.    Denna är såklart godast varm, och jag rekommenderar att servera den med sockerfi choklad som smälter över kladdkakan. UNDERBART helt enkelt!    Ingredienserna i detta recpet är lite speciella och svåra att hitta för en del i Sverige, tro mig jag vet hur litet utbud som finns på de flesta platser i landet, men här i USA är det så lätt att få tag på allt. Måtten är också amerikanska, det beror på att jag inte har deciliter mått här, men kolla noga på era mått hemma, ibland så står det i cups också. Om inte, så finns det många bra tabeller för cups till deciliter.     Den är gluten fri, fylld med protein, fri från raffinerat socker och mjölkfri om du väljer ett mjölkfritt protein pulver.    Nyttig, supergod kladdkaka   2 ägg 1 äggvita  1 cup pumpapuré 1 tsk vanilj extrakt  4 msk ren lönnsirap  6 stora mjuka dadlar 2 msk mandelmjölk  1/2 cup rårismjöl  4 msk rå kakao 1/3 cup mandelmjöl 1 1/2 skopa choklad protein pulver (Jag har kört både med whey och about time, ett veganskt protein)   sätt ugnen på 175C.  Vispa ihop äggen och äggvitan för hand.  Tillsätt pumpapurén, vanilj och lönnsirap och rör till en fin smet.  I en matberedare; mixa urkärnade dadlar med mandelmjölk till en fin smet, och rör sedan ned i smeten.  Blanda ihop alla torra ingredienser i en annan skål och rör ned i smeten.  smält kokosoljan och rör ned i smeten, rör ordentligt.  Olja och bröa en springform eller använd ett bakplåtspapper, häll i smeten.  Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter. Glöm inte att HÅLLA KOLL PÅ TIDEN de sista fem minuterna så att du får en bra konsistens.  låt stå i några minuter och hugg sedan in.  för fler recept följ mig på instagram @easytobehealthy