Veckans recept; Blueberry cake

  Här i USA finns verkligen allt i matväg, visst finns det otroligt mycket onyttiga livsmedel men utbudet av "nyttiga" livsmedel är mycket större än i Sverige.Jag älskar verkligen att handla här i USA för bara att kolla på allt är så kul. Tyvärr är det svårare att baka här då det knappast finns några redskap i vårt hus. Men baka har jag försökt göra ändå och en av de mest lyckade recepten är detta, ett recept på en otroligt god blåbärskaka. Denna är saftig och söt. Glutenfri och fri från raffinerat socker! Har du inga blåbär liggandes hemma går det utmärkt att skippa dem, kakan är god ändå.      Blåbärskaka med mullbär och kardemumma   1 cup flytande äggvitor 1/2 cup valfri mjölk 2 tsk vanilj extrakt ( eller 1/2  tsk vaniljpulver) 2 msk lönnsirap !00% ren 1/2 cup mosad banan 4 msk smält kokosolja 1 cup rårismjöl 1/3 cup kokosmjöl 2 tsk bakpulver 2 tsk xanthan gum 4 msk riven kokos 2 msk kardemumma 1/2 cup färska blåbär 1/2 cup mullbär     1. Blanda flytande äggvitor, mjölk, vanilj extrakt, lönnsirap, mosad banan och kokosolja tillsammans i en bunke. 2. I en annan bunke; rör ihop rårismjöl, kokosmjöl, bakpulver, xanthan gum, kokos och kardemumma. Rör ned i flytande smeten. Blanda ordentligt till  en fin smet. 3. Rör försiktigt ned blåbär och mullbär. Häll smeten i en smord och mjölad sockerkaksform. 4. Sätt in i ugnen i 45 minuter. Ta ut och låt svalna HELT innan du tar bort bakformen.    Serveringstips: ringla lite naturellt mandelsmör över en bit.    För mer recept följ @easytobehealthy på instagram.