Vart i h*****e tog jag vägen?

Surprise! Är du förvånad? Jag förstår att du säkert undrat vart jag tog vägen och vad jag har hållit på med. Bortsett från att jag jobbat och fixat med andra saker som jag fortfarande inte kan berätta om, det är SÅ mycket som händer och jag känner att 2019 kommer bli ett riktigt händelserikt år. Om du bara visste... önskar jag kunde berätta allt nu men det kan jag inte så vi släpper det. Något jag däremot kan prata om är det faktum att jag har inte mått bra, alls. Tanken är inte att jag vill gnälla nu eller ge det här inlägget en negativ ton. Syftet med att jag berättar det är för att då får man också förhoppningsvis lite mer förståelse för varför bloggen varit stillastående. Jag har alltid varit öppen med att jag har haft problem med psykisk ohälsa, speciellt ångest. Något som har varit jobbigt nu senaste tiden är att jag inte riktigt har förstått anledningen till min ångest själv. När jag säger att det händer sjukt mycket roligt så menar jag verkligen det, så det har varit lite frustrerande att jag mått så dåligt när jag egentligen inte har någon anledning till att må dåligt. Har någon av er känt så någon gång? Jag känner att jag har så många anledningar att va överlycklig och jag borde typ sväva på små moln. Men jag har liksom inte känt mig glad, inte på det sättet jag borde...  Åh va svårt det är att förklara och försöka prata om saker när man måste lämna vissa bitar ute haha! Men jag har behövt smälta och processa allt. Vissa saker har jag varit osäker på, vad som ska hända och hur det kommer bli. Så jag har verkligen behövt den här tiden för mig själv, jag har knappt rört min telefon. Så det är inte bara bloggen och instagram som jag har satt åt sidan. Det har varit otroligt skönt måste jag säga. Egentligen tycker jag att det är rätt konstigt att man måste förklara idag varför man inte har uppdaterat sina sociala medier och sånt. Vissa människor tycker det är SÅ konstigt om man "försvinner" ett tag. Personligen så tror jag att ALLA skulle må bra av att ha lite mobil och dator detox ibland. Jag har i alla fall inte slutat blogga. Herregud, Jag har inte ens börjat! Jag kan säga att ni kommer få se så mycket mer av mig, om man vill det såklart. Så man behöver inte oroa sig för (eller hoppas på) att jag bara ska försvinna, för det kommer inte hända 😉 Jag säger som min FAVORIT, The weeknd... "every time you try to forget who i am, i'll be right there to remind you again". Jag kan bli svår att bli av med, tyvärr för den som hoppas på det... haha!  Jag har känt sån stress senaste tiden att jag har fått eksem, jag fick till och med utslag i ansiktet. Så jag har inte varit speciellt flitig på att ta bilder som jag kan dela med er nu. MEN, häromdagen lagade jag Biff med bambuskott till middag, det va första gången jag provade att göra det själv och recept vart väldigt efterfrågat, jag hittade en del olika recept och man kan säkert göra på massa olika sätt. Men jag tog inspiration från flera olika och jag tycker det vart riktigt bra för att va första gången jag provar att göra det. Jag lagar oftast mat på känsla, jag måttar inte så mycket och så. Men här kommer ett recept, Smaka er fram! Vill ni har mer av något? då tar ni mer. Gillar ni inte något? ta bort det. Jag tyckte till exempel att det var väldigt lite kött i många av recepten så jag tog mycket mer. Tycker du att jag har alldeles för mycket protein, ta mindre då. I min familj äter vi hellre mer protein än kolhydrater så därför har jag mycket kött,  Sen kan jag säga redan nu att man kan använda ryggbiff, entrecôte eller slå på stora trumman och göra det på oxfilé. Då är det bra ifall man fryser köttbiten en stund innan man skär upp det för då blir det lättare att få till tunna skivor. Jag tog lövbiff för det hade vi hemma, var lite orolig att det skulle bli segt för lövbiff är enligt mig inte det roligaste köttet att tillaga. Just för att det lätt blir som tuggummi. Men det vart hur bra som helst tack vare marineringen. Nu har jag ju skrivit ner hur jag gjorde, det blir rätt mycket mat. Vi var 6 personer den kvällen och jag lagar oftast så det ska finnas både över matlåda till Roberto och Antonio och lunch till oss som jobbar hemifrån. Är ni en mindre familj som inte behöver matlådor och sånt så är det bara att halvera receptet. 800 g Lövbiff 2 tsk bikarbonat 2-3 msk riven ingefära 6 msk soja (japansk eller kinesisk) 4 msk majsstärkelse 5 finhackade vitlöksklyftor 6 msk hoisinsås 5 msk ostronsås 5 msk soja 3 burkar bambuskott en halv hackad purjolök 1 strimlad gul lök ca 5 dl vatten(eventuellt 1 msk majsstärkelse till + 0,5 dl vatten för redning på slutet) Börja med att strimla 800 g lövbiff som du blandar med ingefära, soja, majsstärkelse (maizena) och bikarbonat och låt det stå i 30 minuter, massera gärna lite med händerna så det blir ordentligt fördelat. Desto längre det får stå, desto godare blir det. Om du kan förbereda redan dagen innan och låta det stå över natten så är det toppen. Men det gjorde inte jag, jag lät det stå i drygt en halvtimme (lite mer kanske) och det vart riktigt bra ändå.  Hetta upp olja ordentligt i en stekpanna och stek köttet tillsammans med vitlök, rör om hela tiden. När köttet fått färg tillsätter du hoisinsås och ställer det åt sidan.  Stek all lök tillsammans i en separat stekpanna tillsammans med bambuskotten. Löken ska inte få färg, den ska bara bli glansig så den får den där söta och goda smaken. Här kan man även ha i champinjoner också om man vill. Blanda ner det med köttet och tillsätt soya, ostronsås och vatten. Smaka av med salt och svartpeppar enligt smak och tycke. Låt puttra ca 10 minuter. Blanda sedan maizena med lite vatten, rör ner i grytan under omrörning och låt puttra nån minut tills såsen tjocknat lite. Där får man prova sig fram efter den konsistensen man själv vill ha, personligen tycker jag inte att det finns något värre än en vattnig sås men den får heller inte vara för tjock. Men det där är olika så vill du ha en lättare sås skippar du maizena och om du vill ha en tjockare och krämigare sås så tar du mer. Simple as that! Sen är det bara att servera med ris, jag valde jasminris. Jag hade även ångkokt broccoli till för jag ääääälskar broccoli och jag vill gärna ha någon grönsak till min mat. Det blir väldigt fräscht och gott till grytan! Köttet vart SÅ mört och gott så jag tycker absolut inte att man behöver stå och göra biff med bambuskott en vardag på oxfilé, du gör såklart som du vill, Men jag tyckte lövbiffen vart helt amazing, den smälte i munnen och det är tack vare att man låter köttet marinera i bikarbonat och majsstärkelse. Då lät inte ens mitt kött stå speciellt länge så jag kan tänka mig hur bra det blir om det får stå över natten! Prova gärna och säg vad ni tycker, familjen här hemma tyckte att det vart godare än på restaurang 😃 Det va inte svårt att göra heller, mycket enklare än vad jag trodde när jag kollade runt på olika recept.  Hoppas ni gillar receptet, jag ska börja jobbs på nästs i lägg redan nu. Så vi hörs snart igen ❤️