Biscuit Love

Något som jag verkligen saknar i Sverige är biscuits. Inte för att jag ens åt de särskilt ofta när jag bodde här, men mest för att de är så typiska för södern. Smöriga, fluffiga, muffinsliknande bröd med ett härligt gyllene crust som ger det hela lite tuggmotstånd. En annan typisk södernrätt är friterad kyckling. Och Biscuit Love har båda...  När Pappa sen visade mig en artikel om restauranger man borde prova i Nashville kändes Biscuit Love som något vi verkligen inte fick missa. Kvarteret stället ligger i kallas the Gulch och det är för övrigt känt för sin street art What Lifts You. Det har många små mysiga ställen där man kan äta eller bara beställa en kaffe om man så vill och jag hade lätt kunnat spendera mer tid där. Bara en sån detalj som en flower truck kan ju få vem som helst på fall! När vi väl hade ”walked the line” fattade vi beslutet, den friterade kycklingen till trots, att dela på söta bonuts (munkar på biscuit-deg). Både de och Mylas yoghurt, som var mer som en efterrätt än något man äter till frukost, var jättegoda. Vi var där ungefär vid halv elva, men om man kommer vid tolv eller halv ett så slipper man kön. Och då kan en biscuit med fried chicken och gravy (som för övrigt är bland “the most southern dish” man kan äta) bli rätt perfekt som lunch. Jag skulle dock ha behövt dela den med någon...