Le Foch

När de hänger upp ens jackor så fort man kliver in i entrén (för restaurangen hade verkligen en egen hall) och sedan står redo med rätt jacka när man ska gå, då vet man att det är en rätt fin restaurang... Vår middag på enstjärniga Le Foch i Reims bjöd på sex rätter och allt var så diskret glamoröst att jag knappt vågade fotografera maten. Servicen skedde så smidigt under hela kvällen - de fyllde på i våra glas och serverade nya rätter med precis rätt tid emellan, utan att det kändes som om de hovrade över oss. Och maten, ja den var i en klass för sig. Det jag var mest imponerad av var dock varmrätten på piggvar (godaste fiskrätten jag någonsin ätit) och ostbrickan såklart! Tydligen ska man ha tre favoritostar som man väljer från brickan. Man ska kunna namnen precis och när servitören har lagt upp dem på ditt fat är du klar. Det är så man gör när man kan i alla fall. Jag var tyvärr rätt ograciös och pekade helt enkelt på fem (oops!) sorter jag tyckte verkade spännande, men hade jag fått hade jag provat alla! Den milda örtiga getosten de hade var helt fantastisk... Efter en lång dag på champagnehus och en hel del bilkörande var vår middag ett underbart sätt att sluta dagen på. Och inte minst att fira min födelsedag med (bara lite i efterskott). När jag fyllde 18 var vi i Berlin, när jag fyllde 20 var vi i New York och nu i Champagne. Oh là là!