Italiensk lasagne med parmaskinka och tomat

Om ni är helt less på den vanliga lasagnen ni brukar göra, kommer nu ett dunder recept på en italiensk lasagne med parmaskinka och tomat. Det är den godaste lasagnen jag vet och är den ända lasagnen vi gör här hemma. Så något jag verkligen rekommenderar er att göra, passar perfekt att värma upp eller frysa in.    Italiensk lasagne med parmaskinka och tomat, 6-8 persSåsen, 1 liter 65 gram smör 1 krm vitpeppar1 dl vetemjöl7 dl mjölk3½-4 dl matlagningsgrädde1 tsk saltev. 1 krm riven muskonöt Övriga ingredienser15-16 lasagneplattor, ca 250 gram350-400 gram tunnt skivad parmaskinka6-8 fasta tomater, 800 gram½ dl finhackad vitlök2 tsk grovmald svartpepparca 6 dl grovriven parmesanosten ungsäker form, 32x22 cm, som är minst 3 cm hög.  Såhär gör du: 1. Sätt ugnen på 225 grader.2. Blanda ihop ingredienser till såsen. 3. Sedan skär du tomaterna i tunna skivor. Finhacka vitlöken och blanda den med svartpeppar och ost (som blir ostblandningen).4. Lägg ut en tunn bottenskyla av den vita såsen i formen (ca 2 dl). Täck sedan såsen med 4 lasagneplattor, sedan på med 1/4 av parmaskinkan och 1/4 av ostblandningen.  5. Upprepa detta tills du har 4 lager. Överst ska det vara ett runt lager sås och riven ost. 6. Sätt i mitten av ugnen och gratinera i 30 min. 7. Servera med en god sallad.    Sofie