Pepparkaksbollar

Årets första julbak, CHECK! Ikväll ska jag iväg på middag så tänkte egentligen baka en fantastiskt god brownietårta med hallonmousse (klicka här för recept), men igår när vi gjorde vårt lilla julinlägg blev jag så sugen på julsmaker! Så en smak av julen blir det jag bjuder på ikväll istället. Tycker att denna variant på "pepparkakor" är godare då jag dels är chokladälskare, men också för att jag föredrar mer mjuka bakelser än kakor. INGREDIENSER:Havregryn 4 dlRumstempererat smör 100 gStrösocker 3/4 dlPepparkakskrydda 1 tsk (jag hade tyvärr ingen hemma, men la i extra pepparkaka i smeten istället)Kakao 2 mskKallt kaffe 2 mskPepparkakor 70 g (ca. 10st)Mjölkchoklad 275 g (jag valde att doppa bollarna i smält mjölkchoklad för att sedan rulla de i hackad mjölkchoklad med apelsin krokant)1. Blanda havregryn, smör, socker, pepparkakskrydda, kakao och kaffe. Krossa pepparkakorna och blanda ner i smeten.2. Rulla smeten till bollar. Ställ eventuellt smeten i kylen en timme så går det lättare.3. Smält 75 g av chokladen och hacka resten fint. Rulla bollarna i den smälta chokladen och sedan direkt i den hackade chokladen.  INGREDIENTS:Oats 4 dlSoftened butter 100 gSugar 3/4 dlGingerbread spice 1 tsk (I had no spice at home, but added some extra gingerbreads instead)Cocoa 2 mskCold coffee 2 mskGingerbreads 70 g (about 10pcs)Chocolate 275 g1. Blend oats, sugar, butter, gingerbread spice, cocoa and coffee. Mash the gingerbread and blend into the batter.2. Shape the mixture into balls.3. Melt 75 g of the chocolate and chop the rest of the chocolate. Roll the balls in the melt chocolate and then directly in the chipped chocolate.   Emelie