Ungsbakad chokladbollsgröt

På min sista dag av ledighet ville jag lyxa till det lite extra och jag överraskade därför mig själv på sängen med en fantastiskt god ovenbaked oatmeal! Jag velade länge mellan vilken smak jag skulle slänga ihop men efter lite inspiration slutade med att det fick bli chokladbollssmak. Jag ångrar mig inte ett dugg och vågar nästan säga att detta var en av de godaste frukostarna jag någonsin ätit! Det ska definitivt prövas igen men då har jag några andra smaker på lager som jag klurade ut medan gröten var i ugnen. Stay tuned!   Ungsbakad chokladbollsgröt1dl havregryn2 msk kokosflingor1-2 msk kakao 1 tsk bakpulver1 nypa salt1 äggvita2 msk kaffe3 msk mjölk1 msk honung/ 2 tsk stevia / 2 tsk socker   1. Sätt ugnen på 200-225 grader2. Blanda havregryn med övriga torra ingredienser, smaka av hur mycket kakao/kokosflingor du vill ha i.3. Rör ner mjölk, kaffet och till sist äggvitan4. Söta med valfri sötning (honung, stevia eller socker. Fungerar säkert med agave eller annat också!)5. Häll smeten i en ungsäker form och grädda i mitten av ungen 15-20 minuter. Tips! Servera med varma hallon, otroligt god kombination   Johanna