Brownie med jordgubbar och smultopping

Jag har kommit in i ett sånt riktigt bak-mode, vill baka hela tiden! Det första jag gjorde imorse, innan kaffe eller frukost, var att ställa mig och baka ett gäng riktiga godsaker: brownies med jordgubbar och smultopping! Inspirationen kom från det här receptet (Herr Havreflarns blogg) som jag kom över på Instagram häromdagen. Vi hade ett gäng jordgubbar över i kylen så jag bytte ut de frysta hallonen, och sen använde jag mig av farinsocker istället för vanligt eftersom jag tycker att det ger en fin, lite karamellig smak. Tyvärr missbedömde jag ugnen litegrann, den var tydligen mycket varmare än vad jag trodde och därför blev browniesarna inte så kladdiga som jag hade önskat. Dock var de sjukt goda ändå så ingen skada skedd, men det kan vara något att hålla koll på när ni själva ska baka.  Brownie: 150 g smör100 g Marabou mjölkchoklad2 dl farinsocker2 dl mjöl2 msk kakao3 ägg  Topping: 0,5 liter jordgubbar skurna i bitar Smuldeg50 g smör2 dl havregryn0,5 dl vetemjöl0,5 dl farinsocker 0,5 tsk vaniljpulver  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en liten plåt (20x30 cm) med bakplåtspapper.  2. Smält smör på låg värme i en kastrull, tillsätt mjölkchoklad och låt smälta. Blanda runt till en jämn smet.  3. Blanda alla torra ingredienser till brownien i en bunke. Rör ner chokladsmöret och blanda till en jämn smet. Tillsätt därefter äggen ett och ett under omrörning. Häll sedan i smeten i plåten.  4. Blanda ihop alla ingredienser till smuldegen.  5. Toppa browniesmeten först med jordgubbar, sen med smuldeg. Grädda i ugnen i ca 20-25 minuter - håll koll så att brownien inte blir för "torr". Låt stå kallt i kylskåp, gärna över natten. Servera sedan med t ex vaniljglass eller vispad grädde.