Burgare, pasta och snickarbyxor

Fredagen började med ett möte på Gastrofy, ett besök på Englakliniken och en sväng till posten för att hämta upp ett paket innehållandes  godisnyheter. En stund senare knackade det på dörren och jag fick ett bud med lokalodlad durumvetepasta från Kungsörnen. Perfekt eftersom jag inte hade kommit på vad vi skulle äta för middag!  Medan jag var ute hann jag med en sväng inne på Monki, där jag provade de här snickarbyxorna som jag blev lite kär i. Det blev dock inget köp - kan inte bestämma mig för om jag faktiskt hade använt dem eller inte, måste marinera det lite. Däremot fick jag med mig en jeanskjol och lite annat kul hem.  Kvällen spenderades i soffan med pasta och rödvin. Jag gjorde en variant av receptet jag fick i budet tidigare under dagen: pasta med rucola- och persiljepesto och smörstekt sparris. Det var helt galet gott! Vi äter ju så pasta så otroligt sällan här hemma att det blir en riktig treat när det händer. Såhär gör du peston: Rosta mandel i en torr panda. Mixa mandel med prästost, persilja, rucola, en vitlöksklyfta, lite citronsaft, olivolja, salt och peppar. Du kan höfta ingredienser, bara smaka av efterhand. Jag gillar när min pesto är lite oljig så kör på med olivoljan om du också gillar det.  Lördag morgon vaknade jag tidigt, satte på mig ansiktsmask och hängde runt hemma. Min ansiktsmask är från Exuviance och heter Rejuvenating Treatmen Masque. Kan rekommendera! Det bästa är att dra av den från ansiktet sen när man är färdig, sån tillfredställelse när man får av en stor del på en och samma gång.  Målade naglarna också samtidigt som jag kollade på skräp-tv. Bästa sättet att spendera en lördagsförmiddag på!  När klockan närmade sig 14 promenerade jag bort till Skeppskajen för att möta upp Sanaz och äta burgare på Miss Behave. Har ni varit där? Sist jag var där var i somras. Då var burgaren bra men jag måste säga att de har steppat upp sitt game ytterligare ett snäpp, för gud vilken bra burgare jag fick.  Miss Behave Burger med karamelliserad lök och dubbel ost, mmmmm! Köttet var riktigt, riktigt bra och saftigt. Så viktigt!  Ingen lördagslunch utan dessert. Jordgubbsshake kan vara det godaste som finns i drick-väg.  På vägen hem när jag gick uppför trapporna på Olof Palmes gata hamnade jag mitt i en sånt sagolikt eftermiddagsljus att jag var tvungen att stanna och fotografera. Selfien blev ju sådär, men skitsamma - LJUSET!!!  På kvällen vankades det middag. Jag hade på mig en topp från Cos som jag fått i födelsedagspresent av mina föräldrar och tog en bild för att skicka till mamma och visa.  Vi tog oss ner till Teaterbrasseriet på Grand Central by Scandic. De hörde av sig för några veckor sedan och frågade om jag ville komma ner och prova deras burgare, och ja varför inte? Jag insåg på väg dit att man ju nästan aldrig befinner sig i det området - är man inte turist eller jobbar där finns det inte så många skäl att bege sig till den delen av staden. Kanske det blir ändring på det nu när det öppnar lite bättre restauranger där. Jag och Martin hade en supermysig kväll med god mat. Till förrätt åt vi bland annat kalvbräss och pimientos, till varmrätt blev det burgaren. Den var faktiskt riktigt god. Köttet var väldigt saftigt och perfekt rosa även om jag hade önskat lite bättre stekyta - kanske svårt att få till när den grillas. Brödet var väldigt sött och smörigt vilket jag till en början tänkte kunde bli lite för mycket, men det passade väldigt bra till det salta baconet. Kanske att jag hade velat ha brödet lite, lite, lite tunnare (kanske främst för att de ska vara lättare att äta med händerna) men annars var det en bra burgare av typen "restaurangburgare".   Skål och puss och tack alla medverkande för en mysig helg! Nu ska jag ta tag i lite söndagsbestyr innan det är dags att börja en ny vecka imorgon. Snart kommer receptet på en riktigt jävla skitgod grilled cheese upp på bloggen, stay tuned!