Caponata - italiensk grönsaksröra med buffelmozzarella

Nu kommer receptet till maträtten jag gjorde igår som blev så god. Alltså, verkligen jättegod! Jag älskar tomatbaserade såser/grytor som får koka länge så att alla smaker kommer fram. Det i kombination med färsk buffelmozzarella - mmmm. Inspirationen fick jag från ett receptblad vi fick med oss från pizzakvällen med Mutti, men jag gjorde om den litegrann och utgick från vad jag hade hemma.  Här är allt jag hade i! Äntligen fick jag bra användning för min frysta, ekologiska ratatouille från Picard, den gjorde att allt gick lite snabbare och jag slapp skära grönsaker och greja. Dock går det såklart lika bra att använda färska grönsaker, och kanske lite mer krossade tomater bara. Du behöver: - Ca 1 liter grönsaker av olika slag, skurna i bitar (t ex aubergine, zucchini, paprika). Eller en påse fryst ratatouille då. - Färska tomater - Krossade tomater- Vitlök- Rödlök- Kryddor (t ex chiliflakes, spiskummin, cayennepeppar, paprikapulver, torkad basilika - ta det du gillar) - Oliver - Buffelmozzarella - Färsk basilika- Rostade pinjenötter  - Olivolja- Vinäger- HonungOBS! Jag anger inte mått för den här rätten eftersom man helt enkelt får smaka sig fram. När allt får koka ihop tillräckligt länge brukar det bli rätt bra oavsett hur man gör tycker jag.  1. Hacka allt som behöver hackas. 2. Här kommer hemligheten till varför det blev så extra gott: Jag lät steka kryddorna en stund för sig själv i pannan (inget stekfett), sen tillsatte jag massor med olivolja, grovhackad rödlök, pressad vitlök och tärnade tomater och lät allt steka riktigt länge. Alltså, typ en halvtimme! Det blir till slut nästan som en pasta, full med smak och doft. 3. Tillsätt sedan grönsakerna, de skivade oliverna och de krossade tomaterna. Låt sjuda utan lock (så att vätskan dunstar) ett bra tag medan du gör något annat roligt, t ex kollar på ett avsnitt av din favorit-serie. 4. När du är nöjd med konsistensen, börja att smaka av med hjälp av salt, peppar, vinäger och honung. Låt det ta sin tid och låt allt koka in mellan varje gång du smakar av. Om jag inte har gjort det tydligt redan så säger jag det igen: den här maträtten ska få ta sin tid! 5. Lägg upp röran på en tallrik. Toppa med färsk basilika, rostade pinjenötter, lite mer oliver och en bit härlig buffelmozzarella. Ät och njut, gärna tillsammans med ett glas rött vin. Tips! Om du vill kan du toppa även med lite hemmagjorda krutonger. Riv av några bitar bröd, gärna dagsgammalt, drissla över olivolja och salt och låt gå i ugnen medan du tillagar maträtten.