COPYCAT-RECEPT: All-the-way-burger från Five Guys

Fick feeling och gjorde ännu ett copycat-recept: min favoritburgare från Five Guys! Det här är den man får om man säger att man vill ha en cheeseburgare med "all the toppings", en riktigt maffig historia med både stekt svamp, stekt lök, sallad och en massa annat gott. Vanligtvis gillar jag att hålla burgaren enkel och med få toppings, men ibland kan det vara kul att gå crazy - speciellt på Five Guys där precis ALLT är gott. Den hemgjorda varianten blev sjuuukt nice, så jag föreslår att ni försöker er på att göra den i helgen och bjud någon ni tycker om.  All-the-way burger från Five Guys(4 personer)800 g grovmalen högrevsfärs8 skivor cheddarost4 st hamburgerbröd1 gul lök100 g champinjoner4 tsk ketchup4 tsk senap4 tsk majonnäs20 skivor saltgurka70 g strimlad isbergssallad 8 tunna tomatskivor Salt & peppar1.Hacka lök och svamp. Smörstek först löken mjuk i rikligt med smör, stek sedan svampen. Ställ åt sidan. 2. Forma 8 löst sammansatta bollar av högrevsfärsen. Försök att undvika att jobba med färsen för mycket, då fettet smälter av värmen från händerna. 3. Stek hamburgare enligt smashtekniken: Lägg bollarna i en het stekpanna två och två. Låt ligga i två-tre sekunder, vänd dem sedan om med hjälp av en stekspade. Smasha bollarna hårt ner i stekpannan med hjälp av t ex en hamburgerpress eller annat platt föremål. Salta och peppra. Vänd på köttpuckarna efter ca 1 minut. Salta och peppra även den andra sidan och lägg sedan på en ostskiva på varje köttpuck som får smälta över köttet. Lägg sedan de två köttpuckarna ovanpå varandra och ställ åt sidan. 4. Bygg ihop burgaren: Börja med att lägga på ketchup och senap samt stekt lök och stekt svamp på underdelen av brödet.. Lägg sedan majonnäs, sallad, saltgurka och tomatskivor på ovansidan av brödet. Lägg köttet med osten ovanpå svampen och löken på nederdelen av brödet, och toppa sen med överdelen med alla toppings. 5. Servera!