Den ultimata fish tacon!

Nu, mina vänner, ska jag bjuda på ett recept som är så gott att det är värt den relativt långa tid du spenderar i köket för att få fram den. Den består av många olika komponenter och självklart kan du byta ut vissa saker mot färdigköpta varianter så att du kortar ner tiden något (brödet t ex) men har du några timmar över nu på semestern kan jag verkligen rekommendera att gör allt från scratch - det blir magiskt gott! Det här är alltså en FISH TACO med alla de godaste tillbehören du kan tänka dig. En liten breakdown: Krispig, panerad fisk - Jag valde att köpa kolja till den här rätten. Den påminner om torsk men är mycket billigare = du kan köpa mer. Den rimmas och paneras med lite kryddor, mjöl och ströbröd för att sedan stekpannefriteras i kokosolja. Het mango- och persikossalsa - En färgglad kombo av söta frukter och grönsaker, het chili, syrlig lime och massvis med färska örter. Fräscht och vackert! Lime crema - En mexikansk créme fraiche-baserad sås med massor av lime och lite vitlök. Gott till alla typer av fisk! Blir salsan lite het i munnen svalkar den syrliga creman av. Strimlad rödkål - Istället för sallad använder jag rödkål, som ger lite mer crunch och matighet. En stadig grund till tacosen! Avokadomos - För att avokado + tacos är den bästa kombinationen! Svarta bönor - Ger god smak och fyllighet.  Vetetortilla - En tacopolis hade kanske sagt att det inte är en riktig taco om tortillan inte görs på majsmjöl, men jag säger: skit i det! För det första är majstortilla mycket krångligare att göra, man behöver lite specialverktyg, och dessutom föredrar jag den neutrala smaken från vetemjölet. Faktiskt! Ok, så nu vet ni vad ni har framför er. Sätt på en podcast eller en bra Spotify-lista, häll upp ett glas vin, övertala en kompis att hjälpa till och sen är det bara att köra. Den perfekta lördagsmiddagen coming up!  Den ultimata fish tacon! Rekommenderad ordning för tillagning:- Rimma fisken och gör degen som får vila - Förbered salsan och creman- Förbered avokado och rödkål - Stek bröden och låt dem värmas i ugnen - Stek fisken Panerad fisk 500 g kolja 2 dl vetemjöl 0.5 tsk cayennepeppar 1 tsk paprikapulver 2 ägg2-3 dl ströbröd Neutral kokosolja Börja med att rimma fisken. Täck den med salt på en tallrik och låt stå i kylskåpet i ca 30-45 minuter. Skölj därefter av saltet. Skär fisken i 1-2 cm tjocka strimlor. Häll upp vetemjöl, cayennepeppar och paprikapulver i en skål, uppvispat ägg i en skål och ströbröd i en annan. Doppa fisken först i mjölblandningen, sen i ägget och sist i ströbrödet. Smält kokosolja i en stekpanna så att det ligger i ett lager på hela botten, se till att det blir riktigt varmt och stek/fritera därefter fisken på båda sidor.  Vetetortilla - recept härifrån (8 st små)  5 dl vetemjöl1.5 teskedar bakpulver1 tesked salt2 teskedar vegetabilisk olja1 dl varm mjölk, minst 3 % Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt olja och varm mjölk, kör i en bakmaskin alternativt knåda i några minuter till en slät deg. Låt stå i en bunke under fuktig bakhandduk i ca 30 minuter. Dela sedan degen i 8 lika stora delar och kavla ut dem på mjölat bakbord till tortillas. Förvara dem under fuktig bakhandduk tills det är dags att steka bröden. Innan servering: stek bröden i torr stekpanna och låt dem sedan ligga och värmas invirad i kökshanddukar i ugnen på svag värme.  Het mango- och persikosalsa Här får du själv avgöra hur mycket du vill ha av varje grej, det kan liksom inte bli äckligt. Jag föreslår att du utfår från 1 mango, 1 persika och 2 tomater, så får du en ganska bra mängd. Smaka av med kryddorna och limen till önskad smak. MangoPersika Tomat Gul lök  Röd chiliEn kruka koriander En kruka persilja LimesaftSalt & peppar Hacka och blanda alla ingredienser efter smak. Smaka av chilin innan du lägger i den för att se hur stark den är. Se till att ha i ordentligt med limesaft för att lyfta syran i salsan. Gör gärna salsan några timmar innan servering så att den kan ligga och gotta till sig. Lime crema 2 dl creme fraiche 1-2 lime 1 liten vitlöksklyfta Salt Blanda creme fraiche med saft och zest från lime (ta en eller två lime beroende på hur stora de är - det ska smaka mycket lime!) och pressad vitlök. Smaka av med salt. Blanda ordentligt och låt stå en stund innan servering. Strimlad rödkål - Skär rödkål i strimlor Avokadomos - Mosa avokado med en gaffel Svarta bönor - Skölj av färdigkokta bönor och lägg i en skål - Sätt ihop din taco med alla ovanstående ingredienser och NJUT! -