Ragu bolognese på högrev

HURRA! Idag var första gången sedan Ben kom som jag lyckats laga en hel måltid utan att bli avbruten av bebis (okej, en amning mitt i men det får man ju räkna med om man lagar en gryta som tar 3 timmar), han har haft en lång sovperiod precis lagom till vår lördagkväll. Det är kul att känna sig lite inspirerad igen, det var ändå ett tag sen.  Ikväll lagade jag något jag aldrig provat förut, nämligen bolognese ragu. Det är som en pasta bolognese i princip, fast istället för köttfärs använder man högrev som man låter koka läääääänge tills köttet faller isär. Slowfood lagad med kärlek, perfekt att lägga tid på när man är hemma på helgen. Det blev grymt gott och jag rekommenderar er varmt att prova! Och så hann jag med ett helt blogginlägg också! Vad är det för A-barn jag har egentligen <3  Ragu bolognese500 g ekologiskt högrev 2 morötter 2 selleristänger 1 stor gul lök 1 vitlöksklyfta 2 msk tomatpuré 1,5 dl rödvin 1 burk körsbärstomater 1 msk kalvfond 1 lagerblad Rosmarin En gnutta kanel VattenSojaHonungRödvinsvinägerSalt & peppar  1. Skär högrev i ca 1 cm stora bitar. Bryn i omgångar i en gryta på hög värme med lite olivolja så att köttbitarna får färg. Ställ åt sidan. 2. Hacka morötter, selleri, lök och vitlök. Det är inte så noga att hacka jättefint, bara bitarna är runt 0,5 cm stora. Svetta grönsakerna i grytan som du nyss stekte använde i tills de är mjuka, ha inte för hög värme så att grönsakerna tar frö mycket färg.  3. Tillsätt köttet, tomatpuré, lagerblad, rosmarin, lite kanel (väldigt lite, det ger mycket smak!) och rödvin. Låt koka in en stund så att alkoholen från vinet dunstar.  4. Häll i körsbärtomaterna, kalvfonden samt vatten så att det täcker allt i grytan. Låt sedan grytan stå och koka på låg värme i några timmar (minst 2-3 men gärna längre) tills köttet är så mjukt att det faller sönder. Häll i mer vatten efterhand om det behövs. Tillsätt soja, honung, rödvinsvinäger, salt och peppar efter smak.  5. Servera ragun med spaghetti, bitar av buffelmozzarella, riven parmesanost och färska örter (jag använde persilja och basilika). Avnjut med ett gott glas rödvin och kanske en brödbit!