Steg för steg: den perfekta sommartallriken!

Vill ni att jag ska berätta för er hur ni får till den perfekta sommar-på-en-tallrik-rätten med minimal effort? Okej, då gör jag det. 1. Köp riktigt bra lax. Gärna ekologisk, hållbar osv. Har du en sån tur att du kan få tag på vild lax, grattis! Då blir den här middagen extra god och näringsrik. 2. Tillaga laxen efter det här receptet. Det är, enligt mig, det bästa sättet att laga lax på. Den blir fantastiskt smakrik och len, smälter i munnen. Det tar lite tid men i övrigt är det hur enkelt som helst att få till. Drick gärna ett riktigt gott, kallt glas vitt vin medan du då och då kikar in i ugnen för att se hur det går. När den är på gränsen till att fortfarande kännas lite rå i konsistensen men ändå faller sönder enkelt med en gaffel, då är den färdig.3. Gör en sås på följande: crème fraiche, några skedar majonnäs, Dijonsenap, hackad gul lök, massvis med dill, citronsaft, salt och peppar. Smaka av tills du är nöjd. 4. Koka färskpotatis i saltat vatten. Slunga den sedan i en stor klick smör och dill. Låt stå i kastrullen en stund med en handduk under locket så att allt vatten ångar bort. 5. Servera med valfria grönsaker t ex säsongstomater och sparris. Njut av livet!