V 19: I Grekland

Idag börjar vecka 19 och jag hänger fortfarande på en båt i Medelhavet. Jag har det helt oförskämt bra och mår överlag fint, även om det är några små saker som känns annorlunda med att semestra som gravid: - Ingen alkohol. Jag har inte saknar att dricka en enda gång under graviditeten, men att inte kunna ta ett glas rosé när det är 28 grader varmt och man äter lunch på en båt är ganska trist. Jag löser det genom att be Marco (vår servitör) hälla upp 1 cl i ett glas som jag smuttar försiktigt på bara för att få lite smak och känsla. Har aldrig druckit upp ens den mängden men det gör ändå lite för semesterkänslan att få känna smaken av vin. - Känslig hy. Jag har varit väldigt noga med att smörja in mig den här resan, minst 30 hela tiden, men det känns ändå som att huden är extra tunn och känslig just nu. Brände mig lite lätt på ryggen häromdagen och har varit noga med att inte sola där sedan dess, men ändå läker det riktigt långsamt. Jag har även fått soleksem, vilket jag aldrig haft tidigare. Antar att det har med graviditeten att göra. Jag tror att jag kände bebisen häromkvällen när jag låg på mage, det var som att den inte riktigt gillade att jag tryckte in den med min tyngd så den sa ifrån. Det är dock så svårt att veta tycker jag, hur vet man att det är bebis och inte bara vanligt bubbel i magen man känner?  Veckans matfundering: Min kost här i GreklandJag fick en fråga förra veckan om hur jag tänker kring mat nu på semestern, och jag pratade ju lite om det i förra veckans uppdatering. Förutom att inte dricka alkohol och undvika tonfisk, rött kött och chark har jag faktiskt inte tänkt så mycket på vad jag äter. Jag har ätit fetaost, getost, färska grönsaker, färsk fisk, druckit kranvatten (filtrerat) och levt som vanligt i princip. Söker man på "äta på semester gravid" kommer man till en massa Familjeliv-trådarna som säger att man ska undvika allt som inte är tillagat, fråga kocken vart maten kommer ifrån, undvika ost helt och hållet etc. men jag orkar inte riktigt vara så hysterisk. Ibland tror jag att rädsla och oro kan orsaka mer skada än det motsatta, så jag försöker bara lita på mitt eget omdöme och äta sånt jag tycker ser fräscht och bra ut. Hur har ni tänkt när ni varit på semester som gravida?