Sötsaker

Denna helgen har jag verkligen frossat i godsaker. Efter fredagens AW mötte jag upp Corre & efter några timmars sömn och lite simning drog vi igång vår baklördag. Två typer av cakepops & passionscheesecake hade vi enats om. Båda blev gudomligt goda! Så för att ni (och såklart jag igen) ska kunna baka detta så kommer här receptet på cheesecaken: Botten 200 g digestivekex 100 g smör Fyllning 2 ägg 4 gelatinblad 400g philadelphia  2 dl strösocker rivet skal av 2 citron saften av 1 citron Garnering 5 urgröpta passionsfrukter 4 gelatinblad 2 msk vatten 2 msk socker How to do Smält smöret i en kastrull. Mixa kexen till smulor och blanda med smöret. Tryck ut smulorna i en pajform med löstagbar kant. Dela äggen i gulor och vitor i var sin bunke. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt färskost och socker och vispa ihop till en jämn smet tillsammans med äggulorna. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.  Värm upp citronsaften och blanda sedan den fingervarma saften med gelatinbladen. Blanda ihop äggulorna, citronsaften och äggvitorna. Fördela smeten i formen. Ställ i kylen i minst 1 timmar. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Smält samman vatten och socker. Smält ner gelatinbladen och gröp ur passionsfrukterna ner i vätskan. Häll över cheesecaken, låt sedan stå minst 1 timme i kylen. ÄT & NJUT!