VECKANS RECEPT

    Hej!   Ännu en gång har ett av mina recept blivit utvalt till "veckans recept" på Ida Wargs grymma träningsblogg, så himla roligt! Denna veckan blev det receptet på mina "raw chocolate hearts" som jag publicerade förra veckan. Dessa blev verkligen goda och jag tycker att ni alla borde testa receptet. Själv ska jag göra dem en gång till innan jul för att ta med mig till släkten på julafton och för att ge bort till nära och kära. Det är aldrig fel att ge bort choklad, går alltid hem!   RAW CHOCOLATE HERATS   1 dl kakaosmör (89 g) // 1 dl cacao butter (89g)   0,15 dl kokosolja // 0,15 dl coconut oil   2 dl raw kakao // 2 dl raw cacao   2,5 msk raw agave // 2,5 tbs raw agave   1 krm äkta vaniljpulver // 1 ml pure vanilla powder   1 krm salt // 1 ml salt - Gör så här: Smält kakaosmör och kokosolja i vattenbad, tillsätt sedan resten av ingredienserna. Om ni vill att ert choklad ska bli raw och behålla de fantastiska hälsofördelarna som rawkakao tillför är det viktigt att chokladen inte hettas upp över 42 grader. Detta kan vara oerhört svårt och kräver full uppmärksamhet och en bra termometer. Personligen använder jag mig av en slev som även innehåller en termometer. När jag då rör runt med den ser jag samtidigt temperaturen. För att förhindra att den inte överstiger 42 grader är det viktigt att vattnet inte kokar utan bara ångar upp värme till chokladen. Det kommer i detta fall att ta lite längre tid för allt att smälta men det är värt väntan, jag lovar! Innan jag fyllde mina formar med den smälta chokladen la jag i gojibär, cashewnötter och krossade pistagenötter i några av formarna. På detta sätt får pralinerna lite roligare smak än endast kakao som för vissa personer kan kännas ganska starkt och det blir inte samma smak för varje pralin, lite roligare tycker jag!   Proceed like follow: Melt the cacao butter and add the rest of the ingredients. (If you want it raw keep it under 42 degrees.) Before you tap the chocolate into the molds put goji berries, cashews, and crushed pistachios in the molds. Enjoy!