Vegan Smörgåstårta

Eftersom att Mårten fyller imorgon så valde vi att fira honom igår. Han ville ha smörgåstårta och det resulterade i att jag valde att göra min egna och jag gjorde den helt vegansk! Men jag hade helt glömt bort mig själv i allt bakande, städande och handlande så på morgonen i går så slår det mig att jag inte gjrort min tårta än. PANIKen som slog mig då hahah... Öppnade kylen och insåg att vi inte hade nästan något att göra en smörgåstårta på så jag fick inprovisera helt och hållet, vilket var tur för oj vad god den blev! Så vad hade jag i då? Jo, jag hade hummus på ett lager, en rödpesto på nästa lager och sedan en broccoli röra på det tredje.  Hummus består egentligen av kikärtor, olja, vitlök, salt, peppar och spiskummin (i alla fall min hummus). Min rödapesto hade jag soltorkade tomater, cashew, olja, tomatpure (lite), vatten, basilika och salt.I broccoliröran hade jag broccoli, solrosfrön, havregyrt och örtsalt. Jag toppade med "påmackan" och jag blandat ihop med lite havregurt för att få den lite mjukare och lättare att jobba med, jag hade även i lite örtsalt där med. Sen var det bara bara att dekorera med grönsaker. Ett tips är att låta den stå i kylen över natten (utan dekoration då).Redskap jag använde var i stortsett bara min älskade matberedare. Bästa redskapet enligt mig!Den fick betyg som "den var jätte god!" och "den var godare än den vanliga smörgåstårtan". Gissa vem som var nöjd som tusan! ;)Bild får ni skapa i era huvudet för den blev uppäten innan jag kommit på att jag borde ha tagit kort haha.