Lasagne

Lasagne (4 portioner)400 gram köttfärs (nötfärs)1 gul lök1-2 vitlöksklyftor400 gram krossade tomater2 msk tomatpuré2 tsk torkad oregano1 krm svartpeppar1 tärning grönsaksbuljong9 lasagneplattor3 dl riven ostOstsås:3 msk vetemjöl7 dl mjölk1/2 tsk salt Gör så här:Sätt ugnen på 225 grader.Skala och hacka lök och vitlök. Fräs de mjuka i smör i en stekpanna.Lägg i köttfärsen och stek den under omrörning så att den smular sig.Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, oregano, peppar och buljongtärning. Låt såsen koka ca 5 min.Vispa upp mjölet i hälften av mjölken i en kastrull.Häll i resten av mjölken och låt det koka upp under vispning. Låt såsen koka några minuter.Rör ner 2 1/2 dl av osten och smaksätt med salt.Varva köttfärssås, ostsås och lasagneplattor i en ugnssäker form.  Avsluta med sås och strö över resten av osten.Grädda i ugnen ca 25-30 minuter.Servera med en sallad!