Chokladbollar!

Så, jag blev sugen på något sött efter maten, och tänkte att jag inte ätit chokladbollar på evigheter. Så det gjorde jag! Jag utgick från receptet i Sju Sorters Kakor, men vi hade inget vaniljsocker hemma, och jag tycker inte om kaffe alls, så jag tog helt enkelt bort kaffet och vaniljsockret. Jag halverade receptet, eftersom jag trodde 30 stycken skulle bli för mycket just nu, och pärlsockret ville dessutom inte fastna så jag gjorde resten med kokos istället, och det underlättade sjukt mycket!     Till ca 15 stycken små behöver du: 50 g smör 1/2 dl socker 1 1/2 msk kakao 1 1/2 dl havregryn (mindre än en msk mjölk) Kokosflingor eller pärlsocker att rulla i   Börja med att med en elvisp vispa ihop smöret och sockret poröst. Häll i kakaon och vispa en kort stund till. Ha i havregrynen och vispa tills det är en deg (här hade jag i en jätteliten skvätt mjölk istället för kaffet, eftersom min deg/smet inte kändes som att den skulle gå ihop annars) som är lite smulig, men håller ihop och klistrar ihop sig om man trycker ihop den. Rulla sen ihop smeten till bollar och rulla i pärlsocker eller kokosflingor!     Jag tyckte när jag åt ett par stycken, att om man har pärlsocker behöver man verkligen inte vaniljsockret som egentligen ska vara i, men jag tror att om man gillar söta saker (som jag) så kan man med nöje ha i vaniljsockret som står i receptet i boken! (1/2 msk till måtten jag har skrivit här)         Avnjut framför datorn eller TVn och någon bra serie eller film! Eller varför inte äta när man läser en bra bok, till en god kopp te?