Sconesfrukost.

  Jag mår fortfarande inte bra, men min kropp sa att jag skulle vakna vid sju ändå. Så halv åtta gick jag upp ur sängen efter att ha gett upp mina försök att somna om igen. Jag hade egentligen tänkt göra scones till frukost igår, men det blev inte av för jag blev för yr för att stå upp såpass länge. Men idag både kände jag för det och orkade med det! Så jag har alltså gjort scones, och självklart delar jag med mig av receptet!     Scones   Till 6 normalstora scones i muffinsform behövs (halv sats): 50 g smör 3-4 dl mjöl 1 1/2 dl mjölk 2 tsk bakpulver 1/2 tsk salt   Blanda ihop mjölet, bakpulvret och saltet i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Det ska bildas smulor av smöret och mjölblandningen, så man får kleta med fingrarna såklart! När det är utblandat häller man på mjölken och bearbetar till en fast deg. Överarbeta inte dock, utan när den känns bra och varken kletig eller torr så är den färdig. Här kan man göra på lite olika sätt. Det klassiska är att man gör två större runda, platta kakor och skär ett kors över innan man gräddar dem. Men man kan även göra som jag gjort idag, att man delar upp degen och lägger den i muffinsformar. Jag gjorde även ett kors över dessa och prickade med gaffel innan jag gräddade dem. De gräddas i ca 10 minuter (lite kortare för muffinsvarianten och oftast lite längre för de klassiska kakorna) på 250 graders värme.     Sen kan man såklart äta detta lite hur man vill, men jag föredrar att dricka en kopp gott te till och ha ost och marmelad eller sylt på! Ungefär såhär: