Michaela Forni och Dasha Girine är bästa vänner och har under de senaste åren upplevt, delat, pratat och bloggat om kärlek och livet. Här tar de allt ett steg längre och delar med sig av erfarenheter, tankar och åsikter om livet generellt och kärleken specifikt. Förälskelser, krossade hjärtan, singelliv, "In a relationship" och en hel del annat avverkas här. Välkomna!

Tankar? Dela med er!

Twitter och Instagram:
#Michaelaochdasha

michaela@devote.se
dashagirine@gmail.com

Avsnitten finns även att lyssna på i iTunes, bara att söka på Michaela och Dasha så kommer de upp!

It's not a goodbyeAmanda Schulman om känslorAnitha Schulman om kärlek och mammalivJanni Delér om distansförhållandeKändislivet med Bingo RimérSingelliv med Petra TungårdenFörsta kärleken med Sandra BeijerKonsten att döda känslorFamiljerelationerStudentpoddenFörbjuden kärlekRomantikpoddenFestpoddenDejtingtipsKärlek till ett hemDumpadHur fan vet man?Med en manlig gästNär vi var 16 årFrågepodden

Hur fan raggar man?

Avsnitt
 
 

Michaela och Dasha har fått in hur många mejl som helst om olika problem eller funderingar kring kärlek och nu är det dags att ta upp ett av alla mejl som ramlat in som handlar om... hur fan man raggar egentligen? Är det okej för tjejen att jaga eller är man för på? Finns det några regler eller är det bara att köra på?Skriv kommentar
Namn  Kom ihåg mig!
E-post
URL
Bifoga bild:
Kommentar
Kommentarerna omfattas inte av Devote.se:s utgivarbevis. Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer, även vad gäller straffskyldighet.
Verifiera kommentaren genom att fylla i ordet i bilden:

Om du inte är medlem på Devote.se och vill få dina uppgifter ifyllda automatiskt kan du logga in med Facebook nedan.

Kommentarer till detta inlägg

Tack för underbara pods! Har just lämnat ett förhållande pga jag insåg att jag var mer kär i honom än vad han var i mig... Angående dagens pod håller jag med Dasha om att killen ska uppvakta i början, MEN varför slutar dom?! I mitt fall blev jag ju kär i det, romantiska killen som visste vad han ville och så fort det var vi, tryggt och bra så slutade uppvaktningen helt. Är detta vanligt fenomen? Har ni varit med om detta? Man känner sig nästan lite lurad, eller blev man bara kär i kärleken? Aja tack tack tack för att ni gjort mitt uppbrott efter många år lite lättare och jag kan faktiskt skratta och må bra igen.


Postat av: Michelle 2013-03-06 10:17:43 [svara]
Hej på er!
Snappade upp det där med Petra och om hon skulle komma till studion, vad man skulle vilja veta osv.
Eftersom att det här är en kärlekspodd tycker jag att min grej passar bra in och detta har jag undrat såååå länge!

Ni vet den där killen som Petra dejtade som var med i ett par avsnitt i er serie Glamourama? Han med fiskarhatten (haha). Kan hon inte prata lite om honom och vad hände och tyckte hon egentligen? Skulle vara så kul att höra!

Har nämligen alltid tänkt mig Petra med någon blond musklig kille med bra koll på mode och så vidare, men han var kanske inte direkt sådan... Inget fel med det, men det kändes inte helt... rätt. Anyway, skulle va kul att veta, puss på er!


Postat av: My Cecilia 2013-03-06 11:11:57 [svara]
Fyfan vad ni är GRYMMA, så jäkla braaa!

Jag sitter i en jobbig situation med en kille som verkar intresserad. Men han är så oklar och ger SÅ olika vibbar. Han säger att han vill ses men det händer inte, sen säger han att han vill vara med mig, men vi ses inte? Hur ska jag tolka honom?


Postat av: Emma 2013-03-06 16:29:32 [svara]
Om Petra kommer till studion tycker jag att ni ska prata om (just för att ni är så bra vänner) do's and dont's inom vänskap. Vad får man absolut inte göra om man är vänner och vad förväntar ni er från era vänner!


Postat av: Malin 2013-03-06 16:35:16 [svara]
Alltså ni är så jävla bra. Och Dasha jag håller med dig till max, max!


Postat av: MissM 2013-03-06 17:09:14 [svara]
Svar till MissM:


Postat av: dashagirine 2013-03-10 15:56:15 [svara]
Hej!
Jag håller helt o hållet med, en blick och ett litet leende för att fånga lite intresse. Är i en liten sån situatuin..
Frågan är ju, ska man klämma fram ett hej? Är man konstig då? Säga hej till en helt främmande person? Eller tror du han skulle tycka de vore coolt att en tjej tar första steget? Kan man säga hej när man möts? Ah behöver verkligen tips här, känns som om jag inte gör nåt åt den här situationen kommer de inte bli nåt eller så kommer jag ångra mig super mycket!
Tack, jasmine


Postat av: whatshouldido 2013-03-06 18:40:59 [svara]
Skit i könsmaktsordningen känner jag. Varför ska en man uppvakta eller ta initiativ bara för att han är man? Kan inte en tjej också få visa att hon FAKTISKT GILLAR någon. Bara för att man visar intresse och är tjej behöver det inte betyda att man kastar sig i famnen på någon, man visar ju bara intresse. Tar sin plats istället för att vänta och anpassa sig efter en man. Och förövrigt så finns det ju förhållanden som inte innebär att det är en kille och en tjej. Jag tror att man måste sluta tänka så mycket på könen. Håller alltså med Michaela.

När Petra gästar er skulle det vara kul att höra hur ni ser på att dejta/ligga med en kompis gamla ragg/kärlek och om det är något man förlåter eller ej. Och om någon av er har gjort något sådant. Tänk om man blir kär i ens kompis ragg osv. Hur tänker ni om det??


Postat av: Malin 2013-03-06 19:01:14 [svara]
Det måste ju handla om sex när petra kommer i någon form. För sex och kärlek går ju hand i hand. Eller...?


Postat av: Jessica 2013-03-06 19:37:50 [svara]
Haha SNÄLLA prata om alla sjuka grejer Petra har gjort när hon ska vara med!


Postat av: Sofia 2013-03-06 19:58:30 [svara]
Tack tjejer för en superbra pod :) Ni är grymma!! ♥


Postat av: Sofie 2013-03-06 20:04:33 [svara]
Hej, det är nåt fel på länken! :(


Postat av: Aida 2013-03-06 21:43:25 [svara]
Nej men usch vilken förlegad kvinnosyn du, Dasha, verkar ha inom det här "området". Koooom iiigeeen, vi tjejer kan också uppvakta killar! Man har väll kontroll över sitt eget liv.


Postat av: Emma 2013-03-07 04:12:13 [svara]
Om en kille är intresserad, lär han höra av sig! Låt honom stå för det. Däremot diskuterar vi något helt annat när man redan är i en relation, då vet man liksom att detta är ömsesidigt! Men tills dess håller jag med Dasha.


Postat av: Miss 2013-03-07 18:48:42 [svara]
Nu har jag dämpat lite ångest med att baka 24 chokladmuffins och lyssnat på två avsnitt av er podd. :) Tack för en fin stund! Här är min tanke: Dasha, jag håller inte med dig! Det är sjukt najs att bli uppvaktad, men precis som ni säger: ALLA människor älskar ju att bli det - inte bara tjejer. Varför ska vi inte unna våra härliga killar samma sak? Dessutom: uppvaktandet härstammar från en tid när tjejer inte var självständiga och inte fick fatta egna beslut. Killen bjöd för att tjejen inte hade egna pengar, killen tog initiativet för att tjejen inte fick iklä sig en självständig roll. Jag tycker att det känns passé att fortfarande spela den svaga kvinnan samtidigt som vi ju faktiskt är starka individer som kan sköta våra egna liv? Lite att ha kakan men samtidigt äta upp den. Jag tycker att det är väldigt bra att ni är så öppna och mogna i era tankar att ni vet och är tydliga med vad som är era egna åsikter. Finns inget tristare att lyssna på podds med människor som är helt slutna för andras synsätt och bara kör life acording to them. Nu blir det ett fint utbyte av tankar! ♥


Postat av: Matila 2013-03-07 21:57:10 [svara]
Så härliga! Veckans höjdpunkt!!!! :)


Postat av: Emma 2013-03-08 10:25:42 [svara]
Jag älskar era pods! Så himmla roligt att lyssna på dem och höra när ni delar med er av era egna historier. Man känner igen sig i mycket av det ni pratar om. Kör hårt!


Postat av: jessiiiicaaa 2013-03-09 12:25:22 [svara]
Tycker inte att tjejer ska vara rädda för att vara för på. Uppenbarligen är det ju osexigt att alltid vara available och att höra av sig tusen gånger. Men det är såååå synd att missa tillfällen och killar för att man ska försöka vara så cool som möjligt. Man ska ha kul ju! Plus att om en kille gillar en tror jag inte att han ändrar sig bara för att tjejen frågar om han exempelvis vill ta en drink.


Postat av: whattodo 2013-03-10 15:35:19 [svara]
tycker ni i något avsnitt ska berätta hur ni kom dit ni är idag och då inte bara när det kommer till era kärleksliv utan yrkesval, utbildning, vändpunkter, uppväxt osv... skulle vara roligt att höra!


Postat av: d0rna 2013-03-13 02:02:49 [svara]
btw så håller jag med dig dasha. en kille visar när han är intresserad!


Postat av: d0rna 2013-03-13 02:04:17 [svara]
Har läst på devote.se många gånger om era blogpods men har inte tagit mig tiden till att lyssna. Men idag har jag lyssnat på er hela dagen, från första till sista avsnittet, och jag är verkligen imponerad. Älskar verkligen era tankar och det är modigt av er att våga berätta så mycket. Fortsätt göra detta, ni äger!


Postat av: josefinfranzen 2013-03-13 21:21:05 [svara]
Grymma är ni! Kan ni inte inflika lite i någon av era pods om förhållanden som man inte vågar avsluta. Om förhållanden som man inte klarar av att avstyra på grund av killens höga temperament. Sitter i sitsen när en vän inte klarar detta, jag måste peppa henne till att det blir bättre - fast hon älskar honom så mår hon bra utan honom!!
Michelle- du är inte ensam! Det är så vanligt att killar slutar uppvakta, jag tror dels att dem blir bekväma och dela att man blir kär i kärleken- första kärleken är svår att släppa!
Nu är jag i ett otroligt härligt förhållande som varat i ett år cirkus, har aldrig haft det så bra som nu. Men frågan är ju, hur ska man veta om killen man träffar inte blir som sist? När de slutar uppvakta, blir ocharmiga. När dem från första början var helt underbara?


Postat av: Jezz 2013-04-17 11:10:32 [svara]
Jag har aldrig när het ten sånt alls.
Men det kan vara att är inte tycker om att se blod eller känns det lite ek lit att se sam tidigt när man älskar med vandra så blir över till pin samt till sist. Det torr jag att det är så. Eller har han inte hat non kvinna för ut. Eller så tål an inte blod. Kan var en som är dum i huvet eller inte är riktigt frisk.


Postat av: Dennis Magnusson 2013-05-17 21:45:11 [svara]
Haha


Postat av: Martin 2013-08-20 20:41:09 [svara]Om Devote.se Annonsera pä Devote.se Kontakt Devote.se - den svenska bloggscenens mittpunkt