Min blogg

Mitt namn är Isabella Morrone och jag 29 år, bor i Stockholm och jobbar som kock.Min resa har varit lång och delvis svår men väldigt rolig och lärorik!Nyss fyllda 18 år fick jag praktikplats på den tiden en utav Sveriges bästa restauranger Fredsgatan 12, jag tyckte att det var helt fantastiskt på F12 och jag lärde mig så mycket så jag fortsatte där även efter studenten. Ett år senare fick jag jobb på ytterligare en stjärnkrog, nämligen Operakällaren.Efter Operakällaren åkte jag iväg på praktik på Alain Dutorniers restaurang i Paris, den två stjärniga 'Carré des feuillantes'.Efter Paris mellanlandade jag i Stockholm för lite semester sedan var det iväg och jobba utanför Barcelona i en liten by som heter Sant Celoni på den tre stjärniga restaurangen 'El raco de can fabes'. Idag är tyvärr ägaren död och restaurangen har förlorat en stjärna.Efter Barcelona så gick jag tillbaka till Operakällaren men för att bredda min kunskap om lite enklare matlagning och husmanskost började jag jobba i Bakfickan/Operabaren. Även det var spännande och roligt och jag lärde mig mycket men efter ett år blev jag ännu en gång sugen på att jobba på de strikta stjärnkrogarna. Så jag sökte mig tillbaka till Fredsgatan 12 igen!Efter F12 längtade jag efter att hitta något ställe där jag kunde få laga Italienskt mat på hög nivå.Så det passade mig väldigt bra att få det prestigefyllda jobbet som souschef på Nobis Hotel. Efter två månader blev jag tilldelad titeln som 2:e kökschef, endast 24 år gammal. Efter 2 lärorika år på nobis såville jag ta en ny väg i livet så jag började jobba med dressyrhästar på högsta nivå, nämligen på Lövsta stuteri. Jag kombinerade hästar och öppnade eget för att kunna laga privata middagar, göra catering och en och en annan kurs. Rolig tid och även där lärde jag mig mycket! Efter Lövsta började jag på Nobis igen men denna gång som ensam Köksmästare, spännande och utmanande, efter tre år som köksmästare på nobis bestämde jag mig för att hjälpa Melker Andersson på Mother som köksmästare. Målet var att snabbt hitta en egen lokal så jag kunde öppna min egen restaurang och få satsa på att göra en av Nordens bästa Italienska restaurang.Målet gick snabbt och nu i vår står det klart och framför mig hägrar en öppning av krogen lagom till maj.Utöver detta har jag gjort en hel del reportage, bland annat ett om Puglia i tidningen Gourmet.                     Reportage i tidningen Lantliv Mat & vin.   Artikel i SVD.  Podcast i chefschat.             3:e plats i tv-programmet Kockarnas Kamp  i TV4 mot tuffa konkurrenter så som Edin Dzemat, Henrik Nordström och Daniel Müllern.                                            Jag har även hjälpt Melker Andersson med två kokböcker.                                   Jag fick äran att tillsammans med Note Design att göra en Pop-Up restaurang på Stockholm Fair & Light fair, designmässan. Tillsammans gjorde vi en Italiensk restaurang vid namnet 'Sulla bocca di tutti' som betyder på allas läppar', det blev en succé i de 5 dagar vi hade restaurangen.                                   Utöver detta har jag alltid haft mitt egna företag då jag gör mycket privata middagar hemma hos människor, catering och matlagningskurser. Nu till höst gör jag en matlagningsresa tillsammans med SVD och ett av Sveriges mest exklusiva resebyråer till Mauritius.Som sagt, lång, intensiv men lärorik resa som inte är slut ännu!