Det här med matlagning...

Det här med matlagning kan vara svårt när man är oinspirerad. Jag känner det väldigt ofta, speciellt om jag har jobbat extremt mycket och så vips är det dags för menybyte.. då gäller det att skärpa till sig och ta nya tag, kan vara riktigt svårt. Jag hör ofta människor som säger att dom älskar mat men dom kan inte laga mat, "varför" brukar jag fråga då. För egentligen, matlagning behöver ju inte vara så svårt hemma, du gör nåt enkelt du tycker om och konstla inte till det, du måste hitta balansen mellan smaker. Det betyder inte att man ska dra i hundra kryddor i det man gör. Utan på bra råvaror, salt, peppar och färska örter kommer du långt med. Googla recept och samla dom så har du några enkla bombsäkra måltider.Sen måste man alltid smaka på maten, jätte jätte viktigt, man kan inte dra i en massa grejer i en gryta och anta att det säkert kommer smaka bra, nej, jag smakar på mina maträtter som jag lagar hemma hur många gånger som helst!Här får ni ett stensäkert recept som ALLA kan laga och toppen att göra hemma efter jobbet när man inte riktigt har tiden!Kyckling med vitt vin och salviaDu behöver:300 gram kycklinglårfilé Lite vetemjölEn kruka salvia, färsk1 citron5 dl vittvinSalt och pepparEn msk smörOlivoljaGör så här:Salta, peppra och mjöla kycklingen, stek den gyllenbrun i en stor kastrull i olivolja. Tillsätt smör och låt bryna lite. Tillsätt salvia blad (typ 10 st) och vittvin. Låt koka kraftigt en stund, tillsätt en skvätt vatten.Skiva citronen och tillsätt i grytan.Koka tills kycklingen är genomstekt. Servera med lite rucolasallad och rostade saltade pumpakärnor, olivolja och lite balsamico. Gott mer lite haricotverts till, koka dom antingen i saltat vatten 1 minut eller stek dom i olivolja någon minut. Gott även med lite rosmarinrostad färskpotatis eller polenta.Koka polentan enligt anvisningarna på paketet, när den är klar, låt stå på spisen på låg värme och tillsätt en rejäl klick smör, en skvätt grädde och tryffelolja, rör om, servera med lite riven parmesan på toppen!Lycka till:) När jag och Andreas var i San Gimignano förra sommaren.