Enkelt lördagsrecept!

Jag är inte mycket för att lägga ut för svåra recept här. Tanken var väl att det skulle vara blandat men mest recept ni kan göra hemma liksom:)Igår var jag sjukt sugen på fisk och skulle träffa mina syskon hemma hos mig. Så jag gjorde smörstekt färsk gös med ärtor och smör.Har tänkt mycket på det här med köttproduktionen och jag har bestämt mig för att försöka äta mindre nötkött då det påverkar miljön så otroligt mycket.  Har faktiskt tänkt att jag ska ha en "kött fri" meny kanske i juni. Ganska enkelt att göra jäkligt bra Italiensk mat utan kött och även utan fisk om man vill gå ett steg längre. Smörstekt färsk gös2 personer300 gram FÄRSK gösfilé, be personalen att ta bort benen3 dl frysta små gröna ärtor1 paket riktigt smör, gärna Skånemejerier, titta på innehåll så det med säkerhet bara är smör och inga tillsatser som palmolja3 små schalottenlökar1 dl vitt vin2 dl grädde1 burk stenbitsrom (annars löjrom om du vill festa till det)1 kruka dill1 dl FiskfondSalt2 dl rågmjölSmå matpotatisar (så många du vill och äter)1/5 citronKoka potatisen med den halva citronen, lite dillkvistar och salt (det ger en fantastisk smak på potatisen)Hacka schalottenlöken fint och fräs den försiktigt i smör utan att den tar färg. Tillsätt vitt vin, låt koka ner lite så alkoholen försvinner och tillsätt grädden och fiskfonden. Låt småkoka på låg värme under omrörning ibland under tiden du förbereder resten men håll koll så den inte bränner.Värm upp 100 gram smör, 2 msk vatten och en nypa salt, tillsätt de frysta ärtorna och låt värma på svag värme tills ärtorna är tinade, rör om och ställ åt sidan.Häll av potatisen när den är klar och tillsätt en klick smör, lite flingsalt och lite hackad dill. Ställ åt sidan medan du steker fisken. Hetta upp en stekpanna och salta fisken lite, vänd fisken i rågmjölet och stek den i rikligt med smör, börja md 100 gram och stek på ena sidan i ca 2 minuter, mata i lite mer smör och vänd fisken försiktigt. Lägg i ca 100 gram till så fisken "badar" i bubblande brynt smör. När fisken är gyllenbrun och stekt ca 2 min på varje sida så är den klar, stek inte för mycket för då förstör du den.Avsluta såsen som nu ska vara rätt tjock med stenbitsrom och dill. Smaka om det behövs salt.Servera fisken med lite av det brynta smöret, såsen, ärtor och toppa med dill. Lägg gärna en klick stenbitsrom på toppen. Servera med potatis! Klart! :)Trevlig lördag!