Hemmagjord pasta!

Det är faktiskt lättare än vad det låter och resultatet blir så otroligt jäkla gott!! Få ingredienser och kul! Du behöver: 1 kg durumvete 10-12 ägg Lägg mjölet på bänken och gör ett hål i mitten som på bilden ovanför. Ta en gaffel och vispa äggen, vispa i lite mjöl i taget tills det går ihop, knåda ihop den till en fast deg, bädda in den i en handduk och låt vila en liten stund, typ 30 minuter. Dela degen på fyra och kavla ut den med mjöl på bänken så den inte fastnar, kavla riktigt tunt. Mjöla lite på ovansidan, rulla sedan ihop den som en rulltårta fast mycket mycket lösare. Skär sedan långa strimlor till tagliatelle (OBS uttalas TALJATELLE och ja, e:et på slutet uttalas.. samma som i lasagnE som inte en jävel kan uttala för dom tror det heter LASANJ)  Låt tagliatelle vila på en mjölad bricka med en liten handduk över.  Pastan går riktigt fort att koka, ca 1-2 minuter beroende på tjocklek förstås,  Gör gärna min ragú till detta recept, passar utmärkt! Passar inte med skaldjur men kött och tomat är väldigt gott till färsk pasta. Lycka till! Puss och kram jättebanan! Orrecchiette jag och pappa gjorde i somras. (Ursprung Puglia) Färsk tagliatelle är svingott med smör, tryffel och parmesan!