Tagliatelle med svamp

Ikväll var jag lat och hungrig och då är det skönt att göra något som tar typ 10 minuter att tillaga!Så jag valde att göra en svamppasta, något som är perfekt i veckan när man är stressad.Du behöver för 2 personer:200 gram tagliatelle eller valfri pasta2 st stora portabella svampar2 st ostronskivling svampar1 klyfta vitlökEtt litet knippe persilja 2 dl riven parmesan100 gr smörLite vitt vinSalt, svartpeppar och olivoljaHacka ner svampen och skiva vitlöken. Smält smör i en stekpanna, när det börjar bubbla tillsätt vitlöken och stek utan att den tar färg. Tillsätt sedan svampen och stek på hög värme tills den tar färg, tillsätt en liten skvätt vitt vin (typ knappt 1/5 dl) och tillsätt lite salt, koka ner vinet till mindre än hälften, sätt sedan på en kastrull med saltat vatten under tiden och koka upp. Hacka persiljan fint och koka sedan pastan enligt anvisningarna på paketet. Häll av pastan och tillsätt i stekpannan med svampen, spara lite av pastavattnet och tillsätt i pannan, blanda i olivolja, en matsked smör, salt och peppar, blanda ihop ordentligt på låg värme och tillsätt sedan parmesan och persilja. Blanda och servera, toppa eventuellt med lite parmesan och svartpeppar.OBS smaka alltid på maten innan du serverar så kan du reglera den med salt, peppar och ev med mer olivolja och smör om det behövs, smaka alltid!! -"Rör ihop ingredienserna i pannan.." Servera! Kramis/ B