Linsotto

Jag har verkligen fått upp mitt intresse för vegetarisk och vegansk mat, kanske för att det har blivit som en stor trend i samhället men också för att det är så mycket bättre på många sätt och vis. Jag blev så sugen på att laga något med linser för några dagar sedan och igår tog jag äntligen tag i det, jag hittade ett recept på linsotto. Dock följde jag inte receptet speciellt mycket, jag tycker det är roligt att testa mig fram lite.  I den här maträtten använde jag:  gröna (torkade) linser ca 3 dl, basilika och tomat sås, flytande grönsaksbuljong (var lite försiktig med denna då den innehåller väldigt mycket salt haha..),  coctailtomater,  gul lök, vitlök, lite getost (då jag inte hittade Pecorino ost) lite olivolja att fräsa löken i, vill ni ha hela receptet komplett hittar ni det här.  Ni får prova er fram lite med måtten då jag improviserade endel och minns inte exakt hur mycket jag använde. Som jag skrev borde jag varit lite mer försiktig med saltet i buljongen men annars tycker jag att jag lyckades ganska bra! Hade pesto och bröd som tillbehör, jag tror dessutom det hade varit väldigt gott med basilika. Jag lagade detta på ca 35 minuter så en hyffsat snabb maträtt, passar även bra till matlådor om det blir något över!   Love, i