Lördagsafton med italienskt tema

Min kamera har varit på vift hela veckan, så jag tänkte att jag ger er en av förra veckans highlight nu. Bättre sen än aldrig, eller hur? Vi skruvar tillbaka klockan till förra lördagen då vi bjöd över Ellen och Rickard på middag. Vi brukar köra middag hos varandra varannan gång. Förr i världen gjorde vi det ungefär en gång i månaden, men det är ju banne mig helt ohållbart nu för tiden. Vem har tiden? Skämt åsido.  Efter att ha dukat lite fint gjorde jag för första gången i mitt liv i ordning en tiramisu. En glutenfri sådan. Såna där savoiard-kex finns banne mig inte glutenfritt, så fick improvisera lite när jag stod i affären. Köpte minimuffins. Upptäckte sen när jag kom hem att jag råkat ta dem med citronsmak och det var väl kanske inte helbra, men vad smak man göra. Det där vita fluffet blev i alla fall svingott.  Sen kom herrskapet, och eftersom vi körde italienskt tema på matkvällen började vi med lite antipasto. Ost, charkisar och chirre.  Efter att ha myst ihop en stund i soffan var det dags att sätta igång med huvudrätten: lasagne! Ovan ser ni ett par av ingredienserna. Haft faktiskt tänkt göra cannelloni, men som vanligt så finns jag aldrig det man är ute efter när man är glutenintolerant, så fick återigen improvisera. Så det blev helt enkelt cannelloni som såg ut som lasagne. Vägrar erkänna att det var en helt vanlig lasagne haha. Med spenat och ricotta.  Vi öppnade en rödvinsflarra och satte oss till bords.  Mm, ser ni vad gott? Blev matlåda i ett par dagar framåt.  Kvällens eminenta sällskap! <3 Gjorde en enkel sallad på maché och tomater, med olivolja, peppar och salt på toppen.  Som vanligt när man äter pasta så försattes vi alla i matkoma, så innan vi högg in på desserten så tog killarna en paus i soffan. Myspojkar. <3 Tillsammans med limoncello och espresso smällde vi sedan i oss tiramisun, som blev rätt god. Nästa gång kör jag nog utan citronsmak, men muffins eller sockerkaka är ett bra substitut för de där kexen som är omöjliga att lägga vantarna på.