CHOKLADKAKA MED LAKRITS

        HEJ! Nu är hösten här. Då behöver ni recept på en supergod konfektkaka som också kan göras till jul. Gillar man inte lakrits så tar man bara bort det och gör kakan utan. Har gjort kakan både med och utan lakrits och båda delar fungerar utmärkt! Här kommer receptet! 12-15 bitar Ugn: 200 grader Till formen:  1 msk smör 2 msk strösocker 1 msk lakritspulver   Chokladbotten: 1 1/4 dl strösocker 2 ägg 125 g smör 125 g mörk choklad, hackad, gärna 65-70% ½ dl vetemjöl 1 krm salt   Lakritschokladkola: ½ dl flytande eller fast honung  3½ dl strösocker 3½ dl vispgrädde 180 g mörkchoklad 180 g smör 3 msk lakritspulver   Sätt ugnen på 200 grader. Blanda socker och lakritspulver. Smörj en springform och bröa med lakritssockret. (Vill ni inte ha lakrits ta ströbröd) Till botten: Rör ihop ägg och socker utan att vispa. Smält mör och choklad i mikro eller i kastrull på svag värme på spisen. Låt svalna något.  Rör ner chokladblandningen i äggsmeten, lite i taget. Sikta ner mjöl och salt och vänd ihop smeten. Häll den i formen och grädda den ca 10-15 minuter. (Beror på hur stor form du använder, ju större form desto kortare gräddningstid.) Jag gräddar min ca 10-12 minuter i en springform på ca 24 cm i diameter. Ta ut och låt svalna av. Koka under tiden du gräddar kakan upp allt till kolan utom smöret. Använd en stor, tjockbottnad kastrull. Rör ofta så den inte bränns. Koka ej på hög värme. Kolan är klar när du kan rulla en kula av smeten (OBS! Ska vara ganska mjuk kula) eller om du använder en termometer så ska den koka till 120 grader.  Ta av kastrullen från plattan och rör ner smöret.Rör tills kolan är riktigt slät. Häll kolan över chokladbotten. Låt kakan svalna i fryseb i minst 2 timmar. Därefter kan du förvara den i kylskåp. Håller länge i kylen.  Servera kakan med vispad grädde eller glass. Dekorera gärna med hallon.  Lycka till:)