CITRON- OCH LAKRITSKLADDKAKA!

              Hej på er! Då var det dags att blanda citron och lakrits i en kladdkaka! Mycket godare än vad det kanske låter;) Kakan är frisk i smaken och är ett roligt byte mot det traditionella! Baka på! Kram kakAnn!   100 g smör 150 g vit choklad- hackad 2 ägg 2 dl strösocker 1 citron- både det rivna skalet samt saften ska i:) 2,5 dl vetemjöl 1,5 dl minimaränger 1,5 dl lemoncurd   LAKRITSTOPPING: 0,5 dl vispgrädde 50 g rumsvarmt smör 60 g lakritskola (typ Käck)-hacka i små bitar 50 g hackad mörk choklad   Ugn 200 grader Smörj och bröa en springform. Smält smöret i en kastrull- häll i den vita chokladen.Tag kastrullen från plattan.  Rör tills allt smält. Vispa ägg och socker fluffigt och rör ner den avsvalnade chokladsmeten i. Häll i citronskalet och saften. Sikta i mjölet. När smeten är väl blandad häll i minimaränger samt lemon curd. Blanda lätt så att smeten blir randig. (Ta bara ett par tag med skeden och rör runt- ska inte blandas noga) Häll smeten i formen och grädda ca 18-25 minuter. Håll koll! Den ska inte bli överbakad. Tag ut och låt svalna. Mot toppingen! Låt grädden och smör koka upp ihop. Häll i choklad och lakritsbitar. Rör tills allt smält. Häll över kakan. Ställ den i kylen att stelna. Gärna över natten. Garnera med det du tycker är fint:) Själv tog jag chokladströssel samt saltlakritsflakes.