FRUSEN MARÄNGBAKELSE

        HEJ ALLA GOA MÄNNISKOR I VÄRMEN:) Visst blir man glad av solen och det fina vädret. Sommaren är underbar:) Jaha, det var längesedan jag bloggade. Har blivit lite dålig på detta. Ska försöka skärpa mig:) Detta goda recept fick jag på jobbet från min namne Ann:) Tack! Ett bra alternativ till dessert som kan göras i förväg samt är glutenfri. Kan också göras laktosfri. Jag vet att det är varmt och att orken blir lite mindre då men denna orkar ni göra:):)   10 stycken   3 äggvitor 1 dl strösocker 2 msk kakao 2 dl strösocker (jag tog 1½ dl då jag inte ville ha dem riktigt så söta)   Fyllning: 3 äggulor 2 msk strösocker 2 dl vispgrädde 2 msk vaniljsocker   Garnering: vispad grädde och färska bär   Sätt ugnen på 150 grader.  Vispa äggvitor och den första decilitern socker hårt till ett fast skum. Sikta ner kakao i 2 (alt 1½) dl socker och rör ner det i äggskummet. Klicka ut i stora muffinsformar, ca 10 cm. Sätt in på andra falsen i ugnen nerifrån. Grädda i ca 30 minuter.  Ta ut från ugnen och låt formarna svalna. Över till fyllningen. Vispa äggulorna med strösockret. Vispa grädden smaksatt med vaniljsocker och blanda sedan ner äggulorna i grädden. Blanda ihop. Tryck hål på de avsvalnade marängerna. Klicka ner glassen i formarna. Skaka formarna så att fyllningen fördelar sig bättre. Ställ in i frysen minst 6 timmar. Ta ut formarna ur frysen 5-10 minuter innan serveringen. Garnera med vispad grädde och färska bär. Ät och njut! Kram kakAnn:)