GRIZZLYKLO

            Hej på er denna lite gråa söndag i maj!! Det gäller att inte hänga läpp för dagens väder utan gör något roligt istället!! Som att baka denna kakan!! Receptet kommer från Öhrs Lantcafé som ligger strax utanför Växjö. Ett besök dit rekommenderas varmt:) Jaha jag ska inte vara långrandig! Till receptet!   24 bitar   Ugn: 175 grader om varmluft, 200 grader om vanlig ugn. Form: ca 30 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper   185 g smör 4½ dl farinsocker 3 ägg 1½ msk vaniljsocker 3 1/4 dl vetemjöl 1½ tsk bakpulver 3/4 tsk salt 150 g vit choklad av god kvalité, grovhackad 4 dl cashewnötter (jag använde saltade)   Fudgetopping: 70 g mjölkchoklad 2 msk vispgrädde flingsalt   1. Smält smöret i en stor kastrull. Rör ner farinsockret. Rör om. Rör sedan ner äggen ett i taget.  2. Blanda alla torra ingredienser utom chokladen. Sikta ner mjölblandningen i smeten. Rör till en jämn smet. Vänd ner den vita chokladen. Häll smeten i formen. Fördela cashewnötterna jämnt över kakan. Grädda den mitt i ugnen i ca 18 minuter. Låt den sedan svalna. 3. Fudge; Hacka chokladen. Värm upp grädden i kastrull. Tag från plattan. Rör ner chokladen och rör tills smeten är jämn. Spritsa eller ringla smeten med sked över kakan. Strö på lite flingsalt. (OBS! Om ni valt salat nötter så var försiktiga med havssaltet!) Skär kakan i bitar och njut!  TIPS! Den blir godare att ha i kyl över natten innan den äts:)