HAVREKAKOR

          HEJSAN SVEJSAN! Vad görs? Har tillbringat två utbildningsdagar med jobbet nu. Har varit jätteroligt och intressant! Jag tackar för detta:) I helgen åt vi dessa kakor. Ganska mastiga, lite som muslibars. Mycket goda:) Lycka till!  Ca 12-15  stycken Havrekakor: 150 g smör 2 dl farinsocker eller råsocker 3 msk ljus sirap 6½-7 dl havregryn Topping: 60 g mörk choklad Värm ugnen till 160 grader. Smält smöret, sockret och sirapen och rör sedan ner havregrynen i smörblandningen. Blanda väl. Skeda upp smeten i muffinsformar och tryck till den. Grädda kakorna mitt i ugnen i 15-20 minuter eller tills smeten bubblar och är ljust guldgul.  Låt dem sedan svalna på ett galler. Smält chokladen. Ringöa över kakorna. Ställ dem på en sval plats och låt chokladen stelna innan de serveras.