JORDGUBBSFLAN

Hej på er:)Midsommar närmar sig. Tänkte tipsa på en kaka tills dess:)Önskar er alla en fin sommar!Kram Kak-Ann!Minst 10 portioner4 dl vetemjöl1 dl strösocker1 msk vaniljsocker½ dl mald sötmandel1 ägg150 g smör, rumstempererat100 g schweizernötchokladFYLLNING:3 dl créme fraiche½ dl gelésocker multi2 msk vaniljsockerGARNERING:½-1 liter jordgubbar1½ dl vatten1 msk citronsaft1 dl gelésocker multiBlanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt ägg och smör och arbeta samman till en deg. Tryck ut degen i en form med avtagbar kant ca 24 cm i diameter. Ställ i kylen i minst en timme. Sätt ugnen på 200 grader.Klä kanten av formen med dubbel aluminiumfolie. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.Ta bort folien. Bryt chokladen i bitar och lägg på den varma botten. Täck hela skalet med smält choklad med hjälp av en bakpensel. Låt kallna.Blanda samman allt till fyllningen och bred över botten. Ställ kallt.Garnera med jordgubbar. Blanda vatten, saft och gelésocker i en kastrull. Koka upp och låt koka i ca en minut. Låt svalna något innan du skedar det över jordgubbarna. Låt stelna en stund i kylen. Ät och njut!