KLADDKAKA MED NÖTKOLA

          HEJ PÅ ER! Hur är läget? Jag går omkring och njuter av vårtecken och sol. Tar på hörselskydd när någon säger att kylan ska komma tillbaka. Den dagen den sorgen:) Nu tänkte jag pigga upp er med ett litet kakrecept:) Kram kram     12 bitar   3 ägg 2 dl socker  1,5 dl vetemjöl 3 msk kakao 1 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 100 g smör 100 g hackad, mörk choklad   TOPPING: 1,5 dl vispgrädde 1,5 dl strösocker 0,5 dl ljus sirap ½ msk smör 2 dl salta jordnötter   Smöra och bröa en springform, ca 24 cm i diameter.  Ugn: 175 grader Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål. Smält smör tillsammans med choklad i en kastrull på svag värme under omrörning.  Blanda försiktigt ihop alla ingredienserna och häll i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna i ca 30 minuter.  Häll grädde, socker och sirap i en kastrull och låt koka till 120 grader. rör då och då. (Har du ingen termometer så gör kulprovet. Häll smet i en kopp kallt vatten, smeten ska kunna rullas till en mjuk boll. )Klicka sedan ner smöret. Vänd ner jordnötterna. Bred över kakan.  Servera med tex glass och färsk frukt. :)