PINOCCHIOTÅRTA

    Hej igen! Hur är det i snön? Jag personligen känner att det gärna får sluta snöa nu och hålla sig runt -3 grader. Det blir bra tycker jag.  Jag fyllde år nyligen och bjöd då på denna tårtan. Den är från Pernilla Wahlgrens receptsamling. Mycket gott:):)  Här kommer receptet!   10-12 bitar   SOCKERKAKSMET: 150 g smör 3/4 dl mjölk 3 äggulor 1½ dl vetemjöl 1 dl strösocker 2 tsk bakpulver   MARÄNG: 3 äggvitor 2 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker mandelspån   FYLLNING ELLER DEKORATION: 3 dl vispgrädde rikligt med bär tex. hallon. blåbär, björnbär, jordgubbar, vinbär.....   Börja med sockerkaksmeten. Smält smör i en kastrull och låt det svalna något. Separera äggen och spara vitorna till marängen. vispa ner först mjölken och sedan äggulorna i smöret.  Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör ner smör- och äggsmeten i den. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en mindre långpanna, ca 40x25. Gör sedan maränge: vispa äggvitor, socker och vaniljsocker till en tjock maräng. ( Du ska kunna vända skålen upp och ner utan att smeten rinner ut..) Bred marängen ovanpå sockerkaksmeten. Strö över mandelspån.  Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 30 minuter eller tills marängen fått fin färg. Håll koll! Det skiljer sig från ugn till ugn. Jag hade inte min inne i 30 minuter utan kortare.  Låt kakan svalna. Dela den i två delar och bred grädde och strö bär mellan lagren och ovanpå. Eller gör som jag gjorde och dela inte utan bred grädde över kakan och strö bär på. OBS! Det krävdes mer grädde än 3 dl- snarare 5 dl.  Jag dekorerade också med mandelspån som rostats samt chockladkulor av vit och mörk choklad.  Lycka till:)