SNICKERSCHEESECAKE

          HEJ PÅ ER! Himmel och pannkaka vad dålig jag är på att lägga ut vad jag bakar nu för tiden!! Fick starta om min blogg....Ja det är inte så att jag slutat baka. Bara blivit dålig på att blogga. Ska försöka bättra mig:) Här kommer det ett recept på en mycket god dessert. Tack Helene som tipsade mig om receptet!! Kram på er:) Till receptet då: En rund springform ca 25 cm i diameter:  1/2 burk med karamelliserad mjölk (finns i välsorterade mataffärer, bl,a ICA)Ca 200 gram salta jordnötter   3 äggvitor3 äggulor1 dl socker300 gram phialdelphiaost1 msk vaniljsocker4 dl grädde200 gram riven mjölkchoklad   Topping:1/2 burk med karamelliserad mjölk + 3 msk gräddeJordnötter   Gör så här:Hittar ni inte färdig karamelliserad mjölk på mataffären så koka sötad kondenserad mjölk i tre timmar i en stor kastrull. Ta bort pappret på burken och kokar den oöppnade burken i en djup kastrull med vatten som täcker burken hela tiden. Den ska koka i 3 timmar, skölj sedan i svalt vatten tills den svalnat innan du öppnar.  Börja med botten till cheesecaken. Grovhacka jordnötterna och blanda ihop dem med knappt halva burken av den karamelliserade mjölken. Platta ut i den runda form med avtagbara kanter . Ta fram tre olika skålar, dela ägg gula och vita i olika skålar.Rör ihop socker, vaniljsocker och philadelphiaosten med äggulorna. Vispa sedan grädden fluffig så att den bildar toppar. Diska vispen noga för annars kanske inte äggvitorna blir fluffiga, använd den torra vispen och vispa till ett hårt skum. Du ska kunna hålla skålen upp och ner när de är klara. Sedan vänder du ner äggulesmeten i äggvitan och grädden och vänder ner allt i en och samma skål och vänd om försiktigt med slickepott eller slev. Riv ner mjölkchokladen i smeten- jag använder det sidan med störst hål. Häll sedan i smeten över jordnötsbotten och frys in med plastfolie över. Spara kolakrämen i en skål , och lägg på toppingen vid servering Cheesecaken ska frysa i minst 5 timmar innan servering, gärna över natten. Och ta fram den 20 minuter innan servering, lossa då på den avtagbara fomen.Näär du gör toppingen så rör ner ett par matskedar med grädde i kolakrämen ( karamellierade mjölken ) och fördelade ut över cheesecaken , strö över resten av jordnötterna och servera. Sött, salt och chokladigt! MUMS!!