SÖTSALT CHOKLADPAJ

    Hej på er!  Då var det dax att baka igen! Detta receptet kommer från Pernilla Wahlgrens nya bok. Väldigt enkelt och mycket gott! Bjöd på den på jobbet för några veckor sedan. Testa ni med;) Kram KakAnn!   Ca 8-10 bitar Botten: 200 g digestive kex 100 g smält smör   Chokladkolasmet: 3 dl vispgrädde 3 dl strösocker 2 dl ljus sirap 4 msk kakao 50 g smör ½ tsk flingsalt   Mixa digestivekexen till smulor i matberedare. Tillsätt smöret och balnda ihop till en massa. Tryck ut i en pajform med avtabgar kant (eller en springform). Ca 23 cm i diameter., Ställ in den i kylen. Häll allt till kolasmeten UTOM smör och salt i en kastrull. Gärna rätt stor och tjockbottnad. Låt blandningen koka på svag värme tills den kommit upp i ca 120-122 grader, kolla med termometer. Har du ingen så gör kulprovet. Kulan ska vara mjuk men smeten ska gå att forma till en kula. Häll i smöret och flingsaltet och blanda väl.  Häll smeten i pajskalet och låt den stelna. Pudra över kakao och ev mer flingsalt samt hallon.