Tisdag 11 maj. Varför är fotbollsspelare så inkonsekventa?

Hej igen!I lördags spelade IFK Göteborg och Häcken 1-1 i fotbollsallsvenskan. Matchens båda mål föregicks av ett fullständigt felaktigt domslut och ett mycket tveksamt sådant.För att ta det från början, så tilldömdes Häcken en hörna tio minuter in i andra halvlek, men det var ett feldomslut, eftersom en häckenspelare sparkade ut bollen över kortlinjen. Således skulle IFK haft en inspark. Nu gjorde domaren dock en missbedömning och sådant händer tyvärr ibland. Blåvitts spelare var naturligtvis upprörda, medan Häckens spelare bara tackade och tog emot. På denna hörna blev det sedan mål!I den sjätte tilläggsminuten kom det tveksamma domslutet. Blåvitt tilldömdes en straff och jag, som IFK-supporter, hade inte protesterat om domaren valt att inte blåsa straff. Nu blev det emellertid, som sagt, straffspark för Blåvitt och Tobias Sana satte den obarmhärtigt i mål.Efter matchen var det två av Häckens spelare, som var väldigt upprörda och beskrev domslutet, vilket gav IFK straffen, som ett stort skämt från domarens sida. Man kan naturligtvis tycka vad man vill, men det inkonsekventa är att då Häcken tilldömdes hörnan på ett felaktigt sätt, hördes inte ett knyst från det gul-svartrandiga hisingslaget. Det jag vill beskriva med dessa rader, är att - och det gäller så gott som alla fotbollsspelare - då ett felaktigt domslut gynnar det egna laget, säger man ingenting. Ett feldomslut som istället går emot det egna laget, följs nästan alltid av protester. Varför är det så? Vi hörs!