Fredagsgodis: chokladbollar

När jag var liten innebar fredagar chokladbollsmys. Jag och mamma bakade alltid innan pappa kom hem och den största (som jag visste att pappa alltid tog) fyllde vi med makrill, oliver eller något annat som fick mig att rysa av avsky. Jag älskade när pappa lastade in bakverket i munnen för att sedan med samma fasa som jag utbrista ”mmmmm.. vad gott” och spotta ut den i hushållspappret som mamma redan hade lagt fram (i förebyggande syfte förstår jag nu i efterhand). Som jag skrattade, varje gång!  Nu har jag lagt makrillen på hyllan. Mitt favo-recept består istället av 2,5 dl havregryn, 10-12 dadlar, 2 msk kakao, 0,75 dl kokosolja, 2 msk kaffe, 1 krm vaniljpulver, 1 nypa havssalt. Sen slänger jag alltid i en skvätt agavesirap, kardemumma, kanel, apelsinsaft eller något annat smarrigt. Detta är givetvis helt valfritt. Rulla i kokos, sesamfrön eller varför inte kakao? Nu väntar en skål med dessa bollar framför Idol. Stor kram på er!