Kladdiga chokladrutor med tosca

Chokladrutor   175 g rumsvarmt smör 3 dl socker, testa att byta till råsocker? 1,5 dl kakao 0,5 dl ljus sirap 1 nypa salt 3 ägg 1,5 dl mjöl  Sätt ugnen på 175 grader Vispa samman smör och socker i en bunke tills det blir vitt och pösigt. Rör ner kakao, sirap och en nypa salt. Vispa därefter ner ett ägg i taget och vänd till sist ner mjölet i smeten med hjälp av en slickepott.  Klä en form som är ungefär 20 x 30 cm med bakplåtspapper. Häll i smeten i formen och ugnsbaka chokladrutorna i 15-25 minuter. Vid stickprov ska stickan fortfarande vara lite kladdig. Ta ut och låt kakan svalna.  Mandel, pistage & granatäppeltosca  1 dl mandlar 2 dl pistagenötter 0,5 dl smör 1 dl sirap 1 tsk vaniljpulver En nypa flingsalt 1 dl granatäppelkärnor 2 stycken passionsfrukter  Börja med att rosta nötterna i en torr stekpanna tills de är gyllene, ställ stekpannan åt sidan. Mät upp sirap och smör i en kastrull och värm upp det under omrörning. Blanda ner en nypa flingsalt och en tesked vaniljpulver. Ta bort från värmen och häll blandningen över nötterna. Rör om ordentligt så att alla nötterna täcks i mandel- och sirapsblandningen. Blanda till sist ner granatäppelkärnor och passionsfrukt.  Häll toscablandningen över chokladkakan och låt kakan svalna något innan du ställer in den i kylskåpet. Låt kakan stå i minst 30 minuter i kylskåpet eller tills den ska serveras för att "sätta" sig något.  Receptet är från Alicias Kokbok.