Enkel (men god!) middag

Här kommer världens enklaste recept på en riktigt god fiskrätt. Jag valde att servera den med ugnsrostad potatis och morötter och lätt-rostad lök. Fisken jag valde var en djupfryst MSC-märkt (<- viktigt) torsk och sedan använde jag en laktosfri grädde som bas då sambon min äter laktosfritt.                                                                 Ingredienser1 pkt torsk eller annan vit fisk (ex. kolja)2 dl grädde1 FiskbuljongtärningSkalet och saften av 1/2 citron1 vitlöksklyfta, hackadÖrter (ex. dill och gräslök, även timjan skulle funka)1 dl vattenSalt, svartpepparServeringsförslag: ugnsrostad, skivad potatis och skivade morötter samt lätt-rostad lök. Gör så här - Se till att ha fisken tinad och klar och värm sedan ugnen till 200°c. - Skär upp potatis och morötter, ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. Ställ in i ugnen med en timer på 25 min. - Värm på grädden en aning för att kunna lösa upp fiskbuljongen enklare. Blanda i alla ingredienser och häll över torsken. Sänk värmen i ugnen till 150°c (låt potatisen stå kvar) och ställ in fisken i ugnen och låt den gå i 10-15 min beroende på hur tjock fisken är.Lätt-rostad lök- Skär upp lök väldigt tunt och rosta den i en torr stekpanna tills löken får färg och blir lite knaprig.