Rostade betor med fetaost och timjan

Jag ÄLSKAR hösten och allt som hör den till: stickade tröjor, plugg på mysiga caféer, fina stövlar och färgen på träden. Kanske mest älskar jag all underbart god mat som passar till hösten. Kalla, regniga dagar fullkomligt älskar jag att laga goda grytor, värmande soppor och rostade ugnsgrönsaker. Idag var det en sån där regnig, kall och blöt dag här i Vaxholm och jag passade på att njuta till fullo genom att laga en supergod rätt med bara ett par ingredienser som verkligen smakar höst.R O S T A D E    B E T O R    M E D    F E T A O S T    O C H    T I M J A NDu behöver:- Betor: gula, röda eller polka - precis de du känner för. Jag valde en mix av alla tre!- Fetaost- Färsk timjan- Vitlöksklyftor- Olivolja- Grovt salt och grovmalen pepparGör så här:Värm ugnen till 225 grader.Skär upp betorna i mindre bitar och lägg i en ugnsfast form tillsammans med vitlöksklyftor och färsk timjan. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. Ställ in i ugnen.Ta ut formen ur ugnen efter 20 minuter och smula över fetaosten. Ställ in i ugnen igen tills betorna mjuknat (ca 20-30 minuter till). Håll koll så att det inte bränns! Täck över med aluminiumfolie om osten börjar få för mycket färg. Lite lätt gyllene räcker bra, annars blir den för torr.