Saftigaste lussebullarna jag bakat!

Hej på er allihopa! 😀  Idag går vi in i gravidvecka 42. Så jag firade med att baka lussebullar 😀😍 Här får ni receptet på de saftigaste lussebullarna jag bakat 😍 Detta receptet är från början från Milda men jag har modifierat det lite 😊 så här kommer receptet som jag bakade efter 😀 ~ 50g jäst för söta degar (jag hade torrjäst och det fungerar lika bra som vanlig jäst men att tänka på är att inte blanda torrjästen med degvätskan utan med mjölet) 200g bakmargarin  3dl mjölk (jag hade mellanmjölk men jag föredrar standardmjölk när jag bakar) 2pkt saffran (1g) 2dl strösocker 0,5tsk salt 1 ägg 2dl kesella Ca 700g mjöl (ledsen att jag inte kan säga exakta deciliter) Sen 1 ägg till pensling och russin till garnering ~ Jag började med att lägga russinen i blöt. Har fått förklarat för mig att de inte blir så torra då och att de inte drar åt sig fukten och saftigheten ifrån lussebullarna 👍 Sedan smälte jag hälften av margarinet. Andra hälften av margarinet delade jag i småkuber och lät ligga på ett fat i rumstemperatur till senare. Sen hade jag i saffranen i det smälta smöret och därefter mjölken. Jag värmde det så att det blev ca 37-38° (torrjäst tål lite lite högre temperatur än vanlig färsk jäst om jag inte minns fel). Jag blandade torrjästen i en bunke tillsammans med hälften av mjölet. (Använder ni färsk jäst så ska jästen blandas med degvätskan och inte med mjölet). Sen hade jag även i sockret innan jag satte bunken i köksassistenten på lägsta hastighet.  Efter det hällde jag i smör-mjölk-och saffransblandningen i mjölbunken och körde på lägsta hastighet.  Efter det hade blandats hade jag i kvarg, salt och ägg och körde på lägsta hastighet. Succesivt hade jag i mer mjöl.(Det behövdes knappt 1/2 dl mjöl till utbakning så man kan ha i nästan allt mjöl). När degen såg bra ut hade jag i margarinkuberna i degen och fortsatte att köra maskinen på lägsta hastighet så att degen blev ordentligt blandad och arbetad. (Fick höra att degen ska arbetas i ungefär 5 minuter i bakmaskin på lägsta hastighet för att få fram glutentrådarna ordentligt. Gör man degen för hand ska den arbetas den dubbla tiden så 10 minuter).  Degen ska kännas blöt men inte kladdig när man tar med fingrarna på degen. Annars får man ha i lite lite mer mjöl bara tills den är smidig och elastisk. Sedan la jag degen i en stor bunke med lock på eftersom man vill behålla all fukta som finns i degen 😊 jag har förut alltid använt en bakhandduk över degen men jag har fått för mig att det blir bättre med lock istället för handduk 😊  Efter jäsningen på ca 40-60 minuter (till degen var dubbel storlek) så delade jag degen på hälften och den delen på hälften och den delen på hälften osv osv så de blev ungefär lika stora delar 😊 det behövdes knappt något mjöl här. Sedan bakade jag ut dom till lussebullar och lät jäsa under bakduk i ca 30-40 minuter.  Efter det vispade jag upp ett ägg och hade i ca 1-2tsk vatten i äggblandningen och sedan penslade jag lussebullarna med det. Farfar berättade för mig här om veckan att när man vispar upp ett ägg så ska man vispa så pass länge att det bli dubbelt så mycket 😊 garnerade med de blötlagda russinen innan jag skickade in dom på 240° i mitten av ugnen i ca 6-10 minuter.  Gör man större lussebullar eller längder så måste man komma ihåg att ha lite lägre temperatur på ugnen och att tiden i ugnen blir lite längre också 😊  Har ni något favoritrecept på lussebullar? 😊 jag har alltid provat olika men nu tror jag att jag har funnit mitt bästa recept 😍👌 Om någon av er provar så får ni gärna kommentera hur det gick 😁  Nu ska jag käka en till lussebulle innan jag och magen slänger oss på soffan 😊 ha en fin lördag allihopa! 😘 Här är originalreceptet 😊 Den har jäst till dubbel storlek 👌 Delade upp alla så här innan jag bakade ut dom 😊 det jag menade med att jag delade degen på hälften och den delen på hälften och den delen på hälften 😊 Dom stod inne några sekunder för länge men de gjorde inget för dom blev hur saftiga som helst ändå 😍 lite för mycket färg på dom enligt mig 😁 Vet inte om man kan se hur saftiga dom blev?! 😍