CANNELONI MED RICOTTA, CTRION & BASILIKA

Ca. 6 portTid: 45 min Ugn: 225 grader 2 vitlöksklyftor2 burkar krossade tomater4 msk tomatpuré2 dl vatten1 tsk honung.800 g fryst bladspenat 500g ricottaost (eller färskost)1 burk crème fraiche (2 dl) 1 st citron ca. 500g pastaplattor (jag använde färska lasagneplattor)ca 250 g mozzarellaostolivoljasalt, svartpeppar & färsk basilika  > Sätt ugnen på 225 grader. > Tina spenaten, salta och krama ur vätskan. > Pressa vitlöken i en djup stekpanna/kastrull, fräs med olivolja & tomatpuré.> Tillsätt krossade tomater, vatten, salt + en tsk honung. Puttra 5 min. > Blanda ihop spenaten med ricottan, creme fraiche, basilika & peppar + rivet skal från citronen. > Fyll pastaplatorna med ricottablandningen och rulla ihop till rullar. > Häll över hälften av tomatsåsen i en ugnsform och placera rullarna ovanpå. > Häll över resterande tomatsås och riv över mozzarellan. > Tillaga i ugnen ca 20 min.  Väldigt smidigt och enkelt att göra, dessutom kanske ännu godare dagen efter som lunchlåda. Perfekt nu när sommaren faktiskt är på ingång och en vill ha effektiv vardagsmat.